Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, διαψεύδουν ότι υπήρξαν ή θα υπάρξουν συζητήσεις σχετικά με την ακύρωση της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο γενικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, Τοσίρο Μούτο, χαρακτήρισε «ψευδείς πληροφορίες» τις πρόσφατες εικασίες αρκετών ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες τον ερχόμενο μήνα θα τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα ανάμεσα στους διοργανωτές και τη ΔΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν αυτές οι πληροφορίες έρχονται στο φως, μερικοί άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και πως αυτά τα άρθρα είναι ψεύτικα» σχολίασε ο Μούτο, ο οποίος, αναφερόμενος στη δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 45% των Ιαπώνων επιθυμεί αναβολή και το 35% δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας πλήρους ακύρωσης, τόνισε:

«Ο αριθμός των ατόμων που ζητούν την αναβολή των Αγώνων έχει αυξηθεί πολύ, αλλά αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να διεξαχθούν οι Αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης