Την απόκτηση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Γκιστ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Μπάγερν Μονάχου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 34χρονος φόργουορντ θα αγωνιστεί σε γερμανική ομάδα, στην 11η σεζόν του στη Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μας βοηθήσει με τη μεγάλη εμπειρία του, τη σκληρότητά του, την παρουσία στην άμυνα και την ευστροφία του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Βαυαρών.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ανακοίνωσε παράλληλα την απόκτηση του σούτινγκ γκαρντ Ντι Τζέι Σίλεϊ παραχωρώντας στη Σαραγόσα υπό μορφή δανεισμού τον πλέι μέικερ Τι Τζέι Μπρέι ως μέρος του deal.

Παρελθόν από την ομάδα του Μονάχου αποτελεί και ο Μάλκολμ Τόμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προηγούμενη σεζόν, ο Τζέιμς Γκιστ είχε 7 πόντους και 4,4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 25 αγώνες στη Euroleague με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

Για έξι και πλέον σεζόν, ο Γκιστ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Με τους «πράσινους» συμμετείχε σε 181 αναμετρήσεις Euroleague.

Πριν τον Παναθηναϊκό, ο Γκιστ φόρεσε τη φανέλα της ισπανικής Μάλαγα. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα από την Παρτιζάν το 2010 και αγωνίστηκε στη Φενερμπαχτσέ την επόμενη σεζόν.

Συνολικά ο Γκιστ έχει αγωνιστεί σε 246 αγώνες Euroleague και είναι τρίτος σε συμμετοχές Αμερικανών παικτών στη διοργάνωση, μετά τον Κάιλ Χάινς (290) και Τζέισι Κάρολ (251).

Έχει πετύχει 2.188 πόντους και βρίσκεται στη 13η θέση του πίνακα των ριμπάουντερ (1.073) και των παικτών με τα περισσότερα κοψίματα (145).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης