Στη διάθεση της εθνικής Σερβίας ενόψει του Μουντομπάσκετ έθεσε εαυτόν ο Νίκολα Γιόκιτς.

Με δηλώσεις του, ο σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς τόνισε πως ανυπομονεί να αγωνιστεί για την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 που θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να κατακτήσει ένα μετάλλιο με τους «πλάβι», όπως επισήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρουσία του Νίκολα Γιόκιτς στα παρκέ της Κίνας δεν ήταν δεδομένη και εύλογα οι συμπατριώτες του αγωνιούσαν για το αν θα μπορούσε να υπολογίζει τον 24χρονο άσο στη φροντ λάιν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο ύψους 2.13 σέντερ είπε συγκεκριμένα: «Είμαι χαρούμενος για όσα πέτυχα φέτος στο ΝΒΑ. Είχα μία σπουδαία χρονιά, έγινα All Star και βρέθηκα στην πρώτη πεντάδα. Για εμένα, η κορύφωση της φετινής χρονιάς θα είναι να κατακτήσω ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τα καταφέρουμε και είμαι απόλυτα προετοιμασμένος για να κάνω το καλύτερο προς την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου».

Ο Γιόκιτς είχε στο ΝΒΑ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 20,1 πόντους, 10,8 ριμπάουντ και 7,3 ασίστ μέσο όρο, με τους Ντένβερ Νάγκετς να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά της Δύσης, αλλά αποκλείστηκαν στο Game 7 από τους Μπλέιζερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης