Μπάσκετ: Πλαστά τα διαβατήρια των Σλότερ και Πάνκο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, 18:44
Μπάσκετ: Πλαστά τα διαβατήρια των Σλότερ και Πάνκο
Στο «στόχαστρο» των ισπανικών αρχών έχουν μπει οι Μάρκους Σλότερ και Άντι Πάνκο για κατοχή πλαστών διαβατηρίων, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρέσβης της Ισημερινής Γουινέας έστειλε επιστολή στις αρμόδιες αρχές της Ισπανίας ότι τα διαβατήρια της χώρας του, τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι δυο παίκτες μπάσκετ και τα οποία τους δίνουν την δυνατότητα να αγωνίζονται ως κοινοτικοί, είναι πλαστά.

Ο Σλότερ, ο οποίος πλέον «βγάζει το ψωμί» του στην Τουρκία με τη φανέλα της Νταρουσάφακα, αγωνιζόταν για μια τριετία (2012-15) στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Πάνκο, ο οποίος πέρασε για λίγο και από τον Παναθηναϊκό, έχει αγωνιστεί σε πολλές ισπανικές ομάδας και μάλιστα το 2012 αναδείχθηκε MVP και πρώτος σκόρερ της λίγκας ACB με την Μάλαγα.

Στο «παιχνίδι» έχει μπει και η Μπαρτσελόνα που παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής: «Μετά τα τελευταία νέα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "La Vanguardia", αναφορικά με τη χρήση πλαστών διαβατηρίων στο Ισπανικό μπάσκετ, η Μπαρτσελόνα εκφράζει την έκπληξη και την ανησυχία της για το γεγονός, το οποίο εφόσον αποδειχθεί αληθές, θα σημαίνει προσβολή του υγιούς ανταγωνισμού.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις σημερινές καταγγελίες, η διοίκηση του συλλόγου έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα να πάρει άδεια ώστε η Μπαρτσελόνα να δώσει το παρών στη δίκη της υπόθεσης, από τη στιγμή που υπάρχει άμεσο έννομο συμφέρον. Η Μπαρτσελόνα υποστηρίζει, εφόσον αυτές οι κατηγορίες επιβεβαιωθούν, πως αυτό θα συνεπάγεται άμεσα μία σειρά από πολύ σοβαρές αγωνιστικές συνέπειες. Όλα αυτά θα γίνουν ανεξάρτητα από τις λογικές ενέργειες που πρέπει να κάνει η ισπανική λίγκα και τα υπόλοιπα σωματεία που έχουν ζημιωθεί σύμφωνα με τις κατηγορίες».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016, 18:58