Με κεκτημένη ταχύτητα από τον θρίαμβό της στο φάιναλ φορ της Euroleague και την κατάκτησή του βαρύτιμου τροπαίου στην Κολωνία η Αναντολού Εφές πανηγύρισε το βράδυ της Δευτέρας και το πρωτάθλημα Τουρκίας, «σκουπίζοντας» τη σειρά των τελικών με τη Φενέρμπαχτσε.

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Αταμάν συνέτριψε εκτός έδρας με 103-85 τη Φενέρ, κι έτσι, κάνοντας το 3-0 στις νίκες, σήκωσε το τρόπαιο μέσα στην έδρα της αντιπάλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εφές ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 29-1 στις νίκες, ενώ στα playoffs, οι πρωταθλητές Ευρώπης έβγαλαν… σκούπες, καθαρίζοντας αρχικά την Γκαζιαντέπ (2-0), στα ημιτελικά την Μπεσίκτας (3-0) και στους τελικούς τη Φενέρμπαχτσε (3-0).]

Στο σημερινό ματς ο Σέιν Λάρκιν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στη μέση, όμως ο Ροντεριγκ Μπομπουά αναπλήρωσε το κενό του: με 30 πόντους και 4 ασίστ, είχε καθοριστική συμβολή στον θρίαμβο της ομάδας του.

Αυτό ήταν το πέμπτο πρωτάθλημα Τουρκίας για τον Εργκίν Αταμάν ως προπονητής, καθώς το είχε κατακτήσει τη σεζόν 2008/09 και πάλι με την ίδια ομάδα (σ.σ. τότε ονομαζόταν Εφές Πίλσεν), αλλά και το 2018/19, ενώ έχει πανηγυρίσει τον τίτλο ακόμη με τις Μπεσίκτας (2011/12) και Γαλατασαράι (2012/13).]

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης