Σε επέκταση της συνεργασίας της με τον Ρομέο Σακέτι, προχώρησε η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ.
Ο 65χρονος τεχνικός θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των «ατζούρι» μέχρι το 2021, όταν και θα συμπληρώσει μία τετραετία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, το οποίο ανέλαβε το 2017, αμέσως μετά το Eurobasket, διαδεχόμενος τον Έτορε Μεσίνα.

«H απόφαση είχε ληφθεί πολύ πριν τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Σακέτι και στο έργο που έχει κάνει μέχρι στιγμής με την ομάδα. Ο πιο άμεσος στόχος είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, αλλά η προσοχή μας επικεντρώνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το EuroBasket 2021», δήλωσε μετά τη συμφωνία ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τζάνι Πετρούτσι.

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε μετά την επέκταση: «Περιττό να πω ότι είμαι χαρούμενος. Στην Εθνική δημιουργήσαμε ένα ευχάριστο περιβάλλον αμοιβαίου σεβασμού, από τους παίκτες μέχρι το προσωπικό, και χαίρομαι που μπορώ να συνεχίσω σε αυτό το μονοπάτι. Οι στόχοι που έχουμε είναι πολλοί, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Κύπελλο».
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ανδρών της Ιταλίας «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, μετά τη νίκη της με 75-41 επί της Ουγγαρίας στα προκριματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης