Η εκπληκτική χρονιά που έκανε πέρυσι με την φανέλα της Εσπανιόλ έδωσε τη δυνατότητα στον Ισπανό επιθετικό, Μπόρχα Ιγκλέσιας, να πάρει μεταγραφή στην Μπέτις, αφού η ομάδα της Ανδαλουσίας κατέβαλε το ποσό που είχε μπει ως ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του παίκτη (28 εκατ. ευρώ).

Ο 26χρονος στράικερ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του εκτός της κορυφαίας κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος, μέχρις ότου εντάχθηκε στο δυναμικό της Εσπανιόλ την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ γρήγορα ανέβασε τις «μετοχές» του, πετυχαίνοντας 17 γκολ στην La Liga, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην έξοδο της ομάδας της Βαρκελώνης στο Europa League για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Ο Ιγκλέσιας θα συνεργαστεί ξανά με τον προπονητή, Ρούμπι, ο οποίος οδήγησε την Εσπανιόλ στην ευρωπαϊκή έξοδο πριν υπογράψει στην Μπέτις, τερματίζοντας στην 10η θέση της βαθμολογίας.

Επίσης, έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή της Μπέτις για περισσότερες από δύο 10ετίες, καθώς το ποσό που δαπανήθηκε ήταν κατά 3.5 εκατ. ευρώ μικρότερο από αυτό που είχαν διαθέσει οι Ανδαλουσιάνοι το 1998 για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου μέσου Ντενίλσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά ο σύλλογος έχει καταβάλει πάνω από 67 εκ. ευρώ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για να ενισχυθεί, μεταξύ των οποίων 19.5 εκ. ευρώ για τον Γάλλο μέσο, Ναμπίλ Φεκίρ, από τη Λιόν και 8 εκ. για τον Ισπανό επιθετικό, Χουάνμι, από την Σοσιεδάδ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης