Ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ κατήγγειλε σήμερα την προσβλητική ρατσιστική πράξη κατά του Βραζιλιάνου αμυντικού Ντάνι Άλβες, στον οποίο πέταξαν μια μπανάνα κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Βιγιαρεάλ με την Μπαρτσελόνα.

«Είναι μια πράξη που προκαλεί οργή. Πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι, εναντίον κάθε μορφής διάκρισης. Στο μουντιάλ θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter, ο ισχυρός άνδρας της FIFA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντάνι Αλβες, επέλεξε να αντιδράσει με χιούμορ το βράδυ της Κυριακής, μετά την απαράδεκτη εναντίον του ενέργεια, αφού αποφάσισε να πάρει και να δαγκώσει την μπανάνα, πριν αρχίσει και πάλι κανονικά το παιχνίδι.

Ο Άλβες έχει πέσει και στο παρελθόν θύμα ρατσιστικής επίθεσης στα ισπανικά γήπεδα, από την άφιξή του την περίοδο 2002-2003 όταν φορούσε τη φανέλα της Σεβίλης. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σύσσωμη η παγκόσμια ποδοσφαιρική οικογένεια έχει καταδικάσει την πράξη κατά του Άλβες και όλοι, παίκτες και προπονητές, έσπευσαν να του συμπαρασταθούν με δηλώσεις.

Από την πλευρά της η Βιγιαρεάλ, καταδίκασε την πράξη του ανεγκέφαλου οπαδού της, τον οποίο όπως ανακοίνωσε έχει ήδη εντοπίσει και βέβαια δεν θα του επιτρέψει για το υπόλοιπο της ζωής του να παρακολουθήσει και πάλι εντός έδρας αγώνα της ομάδας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης