Μπλάτερ: «Δεν θα επιτρέψουμε να σέρνεται η FIFA»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 19:05
Μπλάτερ: «Δεν θα επιτρέψουμε να σέρνεται η FIFA»
Την ώρα που το το σκάνδαλο για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσα στους κόλπους της FIFA έχει ταράξει τα νερά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου o Σεπ Μπλάτερ για τις αυριανές εκλογές της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου θα διεκδικήσει την επανεκλογή του για 5η συνεχόμενη θητεία στον προεδρικό της θώκο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Ελβετός αφού παραδέχτηκε πως το σκάνδαλο κάνει την FIFA να σέρνεται, επισήμανε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη της έναρξης μιας νέας προσπάθειας έτσι ώστε να ανατραπεί η κατάσταση και να χτιστούν εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:


«Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτές είναι πρωτοφανείς και δύσκολες στιγμές για την FIFA. Τα χθεσινά γεγονότα δημιούργησαν μια μεγάλη σκιά πάνω απ’ το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε να σέρνεται το όνομα της Ομοσπονδίας μέσα στην λάσπη.

Ξέρω ότι αρκετοί με θεωρούν υπεύθυνο, αλλά δεν γίνεται να ελέγχω τον καθένα συνεχώς. Όταν οι άνθρωποι κάνουν λάθη, μετά προσπαθούν να τα καλύψουν. Έτσι, πλέον ανήκει σε εμένα η ευθύνη για να βρεθεί τρόπος, ώστε να φτιαχτεί η κατάσταση. Δεν θα επιτρέψω τις ενέργειες των λίγων να καταστρέψουν την δουλειά όσων προσπαθούν για το ποδόσφαιρο.

Οι διεφθαρμένοι αποτελούν μειοψηφία, αλλά σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν κακό. Δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την FIFA. Θα έρθουν κι άλλα προβλήματα, αλλά είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η αλλαγή.

Χάσαμε την εμπιστοσύνη που υπήρχε και τώρα πρέπει να την ξανακερδίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την μάχη για μια θετική αλλαγή στο ποδόσφαιρο ακόμη κι όταν κάποιοι ανάμεσά μας μας εγκαταλείπουν. Απολαύστε το. Αυτό είναι το βασικό».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 19:11