Ο Ράφα Ναδάλ απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας, καταφέρνοντας στο τουρνουά masters της Ρώμης να πανηγυρίσει τον πρώτο του φετινό τίτλο και τον ένατο συνολικά στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη την Κυριακή στο «Centrale Foro Italico» και διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, ο Ισπανός (νο 2 στον κόσμο) επιβλήθηκε με 2-1 σετ (6-0, 4-6, 6-1) του Νόβακ Τζόκοβιτς (νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη), στέλνοντας το μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση, εν όψει του Ρολάν Γκαρός, που ξεκινά την προσεχή Κυριακή (26/05) στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Ναδάλ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο σετ, στο οποίο διέλυσε τον «Νολε» με 6-0.  Μάλιστα κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο σπουδαίων αθλητών.

Για την ακρίβεια σε 54 μεταξύ τους αγώνες σε τουρνουά της ATP ποτέ κάποιος από τους δύο δεν είχε πάρει σετ χωρίς να χάσει game μέχρι σήμερα που το πέτυχε ο Ισπανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο σετ ο Σέρβος ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε (6-4), αλλά στο τρίτο ο Ισπανός έδειξε τη μεγάλη του κλάση και γιατί θεωρείται ο «βασιλιάς» της χωμάτινης επιφάνειας.

Με εξαιρετικά χτυπήματα και, εκμεταλλευόμενος τα τραγικά λάθη του Τζόκοβιτς, πήρε το σετ με 6-1 και τη νίκη.

Ο θριαμβευτής της Ρώμης έδειξε από την αρχή του τουρνουά πόσο πολύ ήθελε να πάρει το πρώτο του τρόπαιο μέσα στο 2019, ιδιαίτερα, μάλιστα, ενόψει του κορυφαίου grand slam που ακολουθεί.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο που είχε κατακτήσει και πέρυσι στην «αιώνια πόλη».

Πλέον, με τη νίκη αυτή ο Ναδάλ μείωσε σε 28-26 τις νίκες στους 54 αγώνες που έχουν τεθεί αντιμέτωποι οι δύο κορυφαίοι τενίστες, με τον Σέρβο να έχει πάντα το προβάδισμα.

Το σερί του Τζόκοβιτς σταμάτησε στις 8 νίκες, μετά και τον τίτλο που κατέκτησε την περασμένη Κυριακή στην Μαδρίτη.

Πάντως, παρά τη σημερινή του ήττα, δεν κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη.

Από την άλλη ο Ναδάλ έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ (το σημερινό) στη διοργανωση.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης