Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στη σφαίρα από τον Μουζενίδη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 19:31
Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στη σφαίρα από τον Μουζενίδη
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη οι αγώνες με την επωνυμία «3η Ορφική συνάντηση στίβου», με τη συμμετοχή πολλών σωματείων της χώρας μας, αλλά και τις γειτονικές Βουλγαρία και Τουρκία.

Μάλιστα ο νεαρός Οδυσσέας Μουζενίδης είχε την ευκαιρία να σημειώσει στη σφαιροβολία νέο Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων με 20.01μ, καταρρίπτοντας την προηγούμενη κορυφαία επίδοση της κατηγορίας την οποία κατείχε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης με 19.97μ από τις 4 Απριλίου 1999.

Ο αθλητής του Κένταυρου Χαλκιδικής το χειμώνα είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού με βολή στα 19.96 μέτρα. Ο Μουζενίδης αναμένεται να είναι κι ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Π/Κ στη Τιφλίδα.

Οι αγώνες που διοργάνωσε ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, έγιναν με τη συμμετοχή περίπου 1.000 αθλητών από 27 ελληνικά σωματεία καθώς επίσης από δύο της Βουλγαρίας και ένα της Τουρκίας με περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες.

Αναλυτικά συμμετείχαν οι σύλλογοι: Χάσκοβο (Βουλγαρία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Ανδριανούπολη (Τουρκία), ΠΑΟΚ, Αρχέλαος Κατερίνης, ΓΑΣ Κουφαλίων, ΓΣ Λαγκαδά, Κένταυρος Χαλκιδικής, ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, Ολυμπιάδα Κομητηνής, Ρήσσος Κομοτηνής, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, Διομήδης Ξάνθης, Φίλιππος Καβάλας, ΟΚΑ Καβάλας, Δοξάτο Δράμας, ΑΟ Χρυσούπολης, ΑΟ Ορεστιάδος, ΑΟ Καβάλας 5, Πολυνίκης Ορεστιάδας, Πρωτέας Αλεξ/πολης, ΜΓΣ Εθνικός.

Επίσης συμμετείχαν αθλητές του επί κοντώ από τις ομάδες του Άρη, του Αίολου Μακεδονίας, του Ηρακλή, του Τρίτωνα και της Πυγμής Ευόσμου. Το επίπεδο των αγώνων εκτός του Πανελλήνιου ρεκόρ ήταν υψηλό στις κατηγορίες Παίδων και Παμπαίδων και ο συναγωνισμός έντονος, ενώ συμμετείχαν και εκατοντάδες μικροί αθλητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Kids Athletics».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, 19:44