Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν οι παίκτες της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Φενερμπαχτσέ το βράδυ του Σαββάτου στην Τραπεζούντα, στα βορειοανατολικά της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αποστολής της τουρκικής ομάδας κατήγγειλε ότι οι δράστες της επίθεσης ήθελαν «να ανατρέψουν το λεωφορείο και συνεπώς να σκοτώσουν τους παίκτες»Ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρίζεσπορ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του οχήματος.

Ο επικεφαλής της αποστολής Μαχμούτ Ουσλού δήλωσε ότι οι ένοπλοι πυροβόλησαν πολλές φορές το όχημα την ώρα που βρισκόταν στην εθνική οδό.

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη από τις σφαίρες των ενόπλων, ο οδηγός κατάφερε να σταματήσει με ασφάλεια το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου και οι παίκτες της Φενέρ αποβιβάστηκαν σώοι και αβλαβείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αποστολής της τουρκικής ομάδας κατήγγειλε ότι οι δράστες της επίθεσης ήθελαν «να ανατρέψουν το λεωφορείο και συνεπώς να σκοτώσουν τους παίκτες».

«Είναι απίστευτο» δήλωσε ο Ουσλού στην τουρκική τηλεόραση, η οποία μετέδωσε εικόνες με το μπροστινό μέρος του λεωφορείου σχεδόν διάτρητο από σφαίρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλοι τραυματισμοί, ωστόσο η κατάσταση του άτυχου οδηγού, ο οποίος διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με περιπολικό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Oι τουρκικές αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε επίσης:

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του λεωφορείου της Φενέρ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης