Νικ Νικολάου: «Οι ζημιές των κυπριακών ομάδων είναι τεράστιες»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 10:46
Νικ Νικολάου: «Οι ζημιές των κυπριακών ομάδων είναι τεράστιες»

Ο αντιπρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νικ Νικολάου, μίλησε για το οικονομικό πρόβλημα των ομάδων και υπογράμμισε πως μετά την πανδημία θα υπάρχουν νέα δεδομένα σε ολόκληρο το ποδόσφαιρο και σίγουρα θα υπάρξει μείωση και στις απολαβές των παικτών:

«Υπάρχει προβληματισμός για την επιβίωση του ποδοσφαίρου και των σωματείων. Δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια η ζημιά γιατί ακόμη υπάρχει αβεβαιότητα, καθώς δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα με κόσμο, τηλεοπτικά και χορηγούς. Είναι μια κατ΄αρχήν εκτίμηση αλλά όχι η ακριβής. Πρέπει να δούμε πότε θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τα μέτρα. Θα είναι μια νέα τάξη πραγμάτων» δήλωσε αρχικά ο κ. Νικολάου και συμπλήρωσε:

«Οι ζημιές των κυπριακών ομάδων είναι τεράστιες και την υπολογίσαμε μέχρι το τέλος του Ιούνη. Θα μεγαλώσει και μετά όμως. Είχαμε να παίξουμε σχεδόν ένα πρωτάθλημα, όλα τα πλέι οφ. Το καλοκαίρι οι ομάδες εισπράττουν πολλά χρήματα από τα εισιτήρια διαρκείας, που είναι η βάση για τις μεταγραφές. Είναι σημαντικό κομμάτι, όμως είναι ένα αβέβαιο εισόδημα, αφού φαίνεται πως αυτά δεν θα εισπραχτούν. Είναι πολλά τα προβλήματα. Όλα τα μέρη πρέπει να συμβάλουν σε αυτό το κόστος για να επιβιώσει το πρωτάθλημα και να υπάρχει το ποδόσφαιρο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020, 11:01