Η αγωνιστική δράση στο ΝΒΑ μπορεί να μην έχει αρχίσει ακόμα για να τον επιβεβαιώσει, αλλά ο Ντιρκ Νοβίτσκι δήλωσε ενθουσιασμένος από την… πρώτη γεύση που πήρε από τις ικανότητες του Λούκα Ντόντσιτς.

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το «παιδί θαύμα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ προκαλεί κύμα προσδοκιών, ενόψει της ρούκι σεζόν του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστέρας των Ντάλας Μάβερικς παρακολούθησε τον 19χρονο Σλοβένο μέσα στην εβδομάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι εδώ μαζί μας για περίπου μία εβδομάδα και μας εντυπωσιάζει καθημερινά. Δουλεύει σκληρά και μου αρέσει αυτό που βλέπω», είπε αρχικά ο Νοβίτσκι, ο οποίος ήταν έξι μήνες μεγαλύτερος του Ντόντσιτς όταν βρέθηκε σε παρκέ του ΝΒΑ για πρώτη φορά, και πρόσθεσε:

«Είναι εκπληκτικός με τον έλεγχο που έχει στη μπάλα αν αναλογιστεί κανείς το ύψος του (σ.σ. 2,01). Είναι απίστευτος στο πικ εν ρολ και στη δημιουργία. Η αφοσίωση που δείχνει και ο τρόπος που διαβάζει το παρκέ με άφησαν άναυδο γνωρίζοντας ότι είναι μόλις 19 χρονών. Πραγματικά απίστευτο. Επίσης έχει καλό σουτ και νομίζω ότι θα είναι σπουδαίος για εμάς για πολύ καιρό».

Οι Μάβερικς απέκτησαν τον πρωταθλητή Euroleague με την Ρεάλ Μαδρίτης από τους Ατλάντα Χοκς, ενώ το deal, το οποίο θα αποφέρει στον Σλοβένο περίπου 5,4εκ. δολάρια τη σεζόν 2018-19, έκλεισε τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης