Ο ΛεΜπρον Τζέιμς των Καβαλίερς και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αναδείχθηκαν κορυφαίοι του μήνα Φεβρουαρίου στην Ανατολική και τη Δυτική Περιφέρεια του ΝΒΑ, αντίστοιχα.

Ο ηγέτης της ομάδας του Κλίβελαντ βρέθηκε τον περασμένο μήνα στην κορυφή της λίστας σκοραρίσματος (μ.ο. 24.4π.) της Ανατολής, ήταν δεύτερος σε ασίστ (μ.ο. 7.3), ενώ σε 11 αναμετρήσεις των Καβαλίερς πανηγύρισε 8 νίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είχε πέντε νταμπλ-νταμπλ και το λιγότερο 20 πόντους σε 6 αναμετρήσεις, ενώ στη νίκη με 110-99 επί των Ουόριορς (26/2) σημείωσε προσωπικό ρεκόρ σεζόν σε πόντους με τους 42 που τελείωσε τον αγώνα.

Επίσης, στη νίκη με 102-93 επί των Πίστονς (24/2) μοίρασε 11 ασίστ και ανέβηκε στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, που αγωνίζονται στη θέση του φόργουορντ. Τέλος, ο Τζέιμς ήταν ο μόνος παίκτης της περιφέρειας που είχε μέσο όρο το μήνα Φεβρουάριο το λιγότερο 24 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Όσον αφορά στον Ουέστμπρουκ, είχε μέσο όρο 31.2 πόντους, 9.1 ριμπάουντ και 10.3 ασίστ, οδηγώντας τους Θάντερ σε εννέα νίκες σε δώδεκα αναμετρήσεις τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτούς τους μέσους όρους έγινε ο πρώτος παίκτης στη ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Όσκαρ Ρόμπερτσον που είχε σε έναν μήνα (σε λιγότερο 10 αναμετρήσεις) 31 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Τζέιμς (το Μάρτιο του 2009) που σημείωσε σε ένα μήνα τρία διαδοχικά τριπλ-νταμπλ, και ο πρώτος μετά τον Μάικλ Τζόρνταν (σεζόν 1988-89) που είχε σε ένα μήνα έξι διαδοχικές αναμετρήσεις με το λιγότερο 20 πόντους, 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης