Η εθνική ένωση παικτών μπάσκετ (National Basketball Players Association) είναι πάρα πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της σεζόν 2020-21 στο NBA στις 22 Δεκεμβρίου με μειωμένο πρόγραμμα 72 αγώνων ανά ομάδα, σύμφωνα με το ESPN.

Επίσης, το «Athletic» ανέφερε προηγουμένως την πιθανότητα μιας σεζόν 72 παιχνιδιών που θα αρχίσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ESPN, NBA και NBPA διεξήγαγαν ξεχωριστές συνεδριάσεις με την προσδοκία ότι η ημερομηνία έναρξης θα εγκριθεί.

Η επερχόμενη κανονική σεζόν, εάν συμφωνηθεί, θα έχει 10 παιχνίδια λιγότερα από ένα τυπικό πρόγραμμα κανονικής περιόδου της NBA.

Η ένωση παικτών αναμένεται να διεξαγάγει σήμερα ψηφοφορία μεταξύ των εκπροσώπων των παικτών, σύμφωνα με την αναφορά του ESPN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το draft του ΝΒΑ έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου.

Η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της σεζόν, πριν από την έναρξη των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2021, οι οποίοι πρόκειται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου στο Τόκιο.

Δεν υπάρχει ένδειξη για το πότε ή εάν τα παιχνίδια της σεζόν 2020-21 θα διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων.

Το NBA έχασε 800 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων κατά τη διάρκεια της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας, ανέφερε το ESPN στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτάθλημα έχασε επίσης 400 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες κι επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια σε «καθαρό αρνητικό αντίκτυπο» από την Κίνα λόγω του επεισοδίου από τον τότε γενικό διευθυντή των Χιούστον Ρόκετς Ντάριλ Μόρεϊ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ κατά της κυβέρνησης του Πεκίνου.

Εάν συμφωνηθεί η ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν να είναι η 22α Δεκεμβρίου, τότε θα απομείνουν μόλις επτά εβδομάδες μέχρι τότε και έτσι θα «ακυρωθεί» η αρχική υπόσχεση του πρωταθλήματος να δώσει στους παίκτες ειδοποίηση οκτώ εβδομάδων πριν από την έναρξη της σεζόν.

Το NBA έγινε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ που ανέστειλε το παιχνίδι εν μέσω της πανδημίας COVID-19, στις 11 Μαρτίου. Το πρωτάθλημα μετακινήθηκε σε φούσκα στα τέλη Ιουλίου στο ESPN Wide World of Sports Complex κοντά στο Ορλάντο για να ολοκληρωθεί μια συντμημένη κανονική σεζόν.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κατέκτησαν τον τίτλο, νικώντας τους Μαϊάμι Χιτ σε έναν τελικό ΝΒΑ έξι παιχνιδιών που παίχτηκε μόνο μπροστά στις οικογένειες των παικτών και τους στενούς φίλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης