Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι εδώ… Ο Ελβετός θρύλος του τένις νίκησε την Παρασκευή τον Ράφα Ναδάλ με 3-1 σετ (7-6/3, 1-6, 6-3, 6-4) στο δεύτερο (χρονικά) ημιτελικό του Γουίμπλεντον και προκρίθηκε για 12η φορά στην καριέρα του στον τελικό, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η 40ή συνάντηση των δύο κορυφαίων αθλητών ήταν η πρώτη μεταξύ τους σε γήπεδο με χορτάρι ύστερα από 11 χρόνια και συγκεκριμένα μετά τον τελικό του Championships, το 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «βασιλιάς» πήρε απόψε μια άτυπη ρεβάνς από τον Ναδάλ, ο οποίος τον είχε νικήσει με 3-0 πριν από περίπου ένα μήνα, στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν.

Ο ημιτελικός διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες, με τον Ισπανό να σώζει τέσσερα ματς πόιντ του Φέντερερ πριν εγκαταλείψει το γήπεδο ηττημένος.

Ο αγώνας δεν είχε την ποιότητα άλλων αναμετρήσεων των δύο αθλητών, πρόσφερε όμως μεγάλη ένταση και εξέλιξη αποζημιώνοντας τους θεατές που είχαν κατακλύσει το γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, περίπου ένα μήνα πριν συμπληρώσει 38 χρόνια ζωής, ο Ελβετός θα χρειαστεί να υπερκεράσει και τους δύο κορυφαίους τενίστες στον κόσμο για να κατακτήσει το 21ο τρόπαιο της καριέρας του σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης