Την πρόθεσή του να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA εξέφρασε ο Λουίς Φίγκο σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN.

Ο παλαίμαχος Πορτογάλος διεθνής μεσοεπιθετικός τόνισε ότι έχει τη στήριξη από πέντε ομοσπονδίες-μέλη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, η οποία είναι απαραίτητη για την επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας, η προθεσμία της οποίας λήγει αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 42χρονος πρώην παίκτης των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ είναι ο τελευταίος που «ρίχνεται στη μάχη» για την προεδρία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, την οποία διεκδικούν ακόμη ο Μπλάτερ, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν, ο Γάλλος Ζερόμ Σαμπάν, ο οποίος ήταν στο παρελθόν στέλεχος της FIFA, ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής, Νταβίντ Ζινολά, ο πρόεδρος της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μίχαελ Φαν Πράαγκ, και ο Ιταλο-Ολλανδός ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα.

Μιλώντας για την «εκστρατεία» του, ο Φίγκο, ο οποίος είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική Πορτογαλίας με 127 εμφανίσεις, τόνισε: «Νοιάζομαι για το ποδόσφαιρο, επομένως αυτό που βλέπω αναφορικά με την εικόνα της FIFA -όχι μόνο τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια- δεν μου αρέσει. Το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει τόσα πολλά στη διάρκεια της ζωής μου και θέλω να δώσω κάτι πίσω στο παιχνίδι. Κοιτάζω την υπόληψη της FIFA αυτή τη στιγμή και δεν μου αρέσει.

Το ποδόσφαιρο αξίζει κάτι καλύτερο. Τις τελευταίες εβδομάδες, μήνες, ακόμα και χρόνια, έχω δει την εικόνα της FIFA να επιδεινώνεται και, επειδή μιλάω σε πολύ κόσμο εντός του ποδοσφαίρου -σε παίκτες, προπονητές και προέδρους ομοσπονδιών- τόσο πολλοί από αυτούς μου έχουν πει ότι κάτι πρέπει να γίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου έχω εργαστεί σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Αυτό μου έχει δώσει μια μοναδική διορατικότητα και την κατανόηση, που αισθάνομαι ότι μπορεί να ενισχύσει τη συζήτηση για το μέλλον της FIFA και το μέλλον του ποδοσφαίρου».

Ο Φίγκο, ο οποίος από το 2011 είναι μέλος στην επιτροπή ποδοσφαίρου της UEFA, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πεπεισμένος ότι η θέση της FIFA ως διοικητικού οργάνου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι απολύτως ζωτικής σημασίας.

Προκειμένου να διατηρηθεί, είναι απαραίτητο να δούμε αλλαγή στην κορυφή και να θέσουμε τη FIFA σε μια νέα πορεία, η οποία έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και λιγότερο με την πολιτική. Γι’ αυτό ανυπομονώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες να εξηγήσω λεπτομερώς το πρόγραμμα και το όραμά μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης