Μπορεί για τους Ιταλούς ιστορικούς να μην έχουν ακόμη διαλευκανθεί όλες οι λεπτομέρειες της εκτέλεσης του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και της φιλενάδας του, ωστόσο ο επιθετικός παίκτης της Σέλτικ Ολιβιέ Ντσαμ, που είναι Γάλλος πολίτης αλλά με καταγωγή από τo Καμερούν, έδωσε τη δική του απάντηση στις επιθέσεις των σκληροπυρηνικών φασιστικών ομάδων χούλιγκαν της Λάτσιο κατά τη διάρκεια του αγώνα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, για τους ομίλους του Europa League.

Ανεχόμενος τις ύβρεις καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Ολιβιέ Ντσαμ άρχισε να παίρνει την εκδίκησή του από το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ (2-1) κατά της Λάτσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια και αφού κάλεσε τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας να σωπάσουν με τη χαρακτηριστική κίνηση του δακτύλου στο στόμα του, ο Ντσαμ με ένα περίεργο ανάποδο κατακόρυφο πάνω στο γρασίδι, όπου εκούσια τα πόδια και τα χέρια βρίσκονταν σε αλλόκοτες θέσεις, αναπαρέστησε τη γνωστή φωτογραφία με τον Μπενίτο Μουσολίνι κρεμασμένο ανάποδα στην πλατεία Λορέτο το 1945 από τους παρτιζάνους. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O πανηγυρισμός του Ντσαμ:

Ο Μουσολίνι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης