Την προ δύο εβδομάδων απόφαση της ολλανδικής ομοσπονδίας να διατηρήσει ως έχουν τις δύο πρώτες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας και να μην προχωρήσει τις διαδικασίες ανόδων και υποβιβασμών (μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» σε κάθε αθλητική δραστηριότητα), δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό το Ανώτατο Δικαστήριο της Κεντρικής Ολλανδίας που εδρεύει στην Ουτρέχτη.

Οι Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ, δηλαδή οι δύο ομάδες που προπορεύονταν μέχρι το lockdown στην Keuken Divisie (Β’ Κατηγορία) είχαν προσφύγει στο δικαστήριο, ζητώντας είτε να αλλάξει η απόφαση και να ισχύσουν οι κανόνες υποβιβασμού/ανόδου, είτε να αλλάξει η σύνθεση της Eredivisie κι από 18 ομάδες, να διεξαχθεί πρωτάθλημα 20 ομάδων στην αγωνιστική περίοδο 2020/21.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντέλει το ολλανδικό δικαστήριο, αφού μελέτησε αναλυτικά τα στοιχεία και τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, αποφάσισε να δικαιώσει την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

«Η ομοσπονδία ήταν με την πλάτη στον τοίχο μετά τα όσα έγιναν από την πανδημία του κορονοϊού κι έπρεπε να λάβει απόφαση. Και σίγουρα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει όλους τους συλλόγους. Αφήνει πολύ άσχημη γεύση για τις Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ η απόφαση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ομοσπονδία δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς. Οι λόγοι που δίνονται δεν είναι αρκετοί για να αντιστρέψω την απόφαση της ομοσπονδίας», τόνισε από την έδρα ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κεντρικής Ολλανδίας και κατέληξε: «Σίγουρα είναι άσχημο γιατί μαζέψατε τόσους πολλούς πόντους, αλλά η ομοσπονδία δεν έκανε τίποτα λάθος».

Οι δύο σύλλογοι έχουν δικαίωμα έφεσης μέσα στις επόμενες πέντε μέρες, ενώ έχουν επίσης τη δυνατότητα να ζητήσουν τη σύγκληση νέας, έκτακτης συνέλευσης των μελών της ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης