Οκτώ χρόνια μετά την «περιπλάνηση» του σε διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Τζόνι Χάιτινγκα ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τα γήπεδα.

Ο 32χρονος Ολλανδός διεθνής αμυντικός αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, προκειμένου να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ του Άγιαξ, μετά από σχετική πρόταση της διοίκησης. Ο Χάιτινγκα αποχωρεί από τους αγωνιστικούς χώρους μετά από μια πλούσια καριέρα, αλλά και πολλούς τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός είχε επιστρέψει στον Αγιαξ το 2015, μετά το πέρασμά του από τη Χέρτα Βερολίνου. Την εφετινή σεζόν είχε μόλις δυο εμφανίσεις με την ολλανδική ομάδα, κάτι που τον ώθησε τελικά στο να πάρει την απόφαση να ενταχθεί στο προπονητικό τιμ.

Στις ακαδημίες του «Αίαντα» από τα 17, ο Χάιτινγκα έγινε βασικός και κλήθηκε στην εθνική Ολλανδίας στο διάστημα της παρουσίας του στο Αμστερνταμ, έως το 2008. Από τότε αγωνίστηκε διαδοχικά στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την Εβερτον, τη Φούλαμ και τη Χέρτα Βερολίνου, ενώ η καριέρα του στην εθνική Ολλανδίας, με 87 συμμετοχές και 7 γκολ, είχε διακοπεί από το 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης