Ολυμπιακοί Αγώνες: Συμφωνία της ΔΟΕ με Pfizer Inc και BioNTech για την παροχή δωρεάν εμβολίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021, 14:30
Ολυμπιακοί Αγώνες: Συμφωνία της ΔΟΕ με Pfizer Inc και BioNTech για την παροχή δωρεάν εμβολίων

Η Pfizer Inc και η BioNTech SE ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν δωρεάν δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19 για να βοηθήσουν τον εμβολιασμό αθλητών και των συνοδών των αποστολών όλων των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οι δύο εταιρείες, των οποίων το εμβόλιο κατά της Covid κυριαρχεί στις παγκόσμιες εκστρατείες εμβολιασμού, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΟΕ και «θα συνεργαστούν με τις Ολυμπιακές επιτροπές σε όλο τον κόσμο», όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Η ΔΟΕ έχει αποκλείσει να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους Αγώνες (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), ζητάει όμως να δοθεί προτεραιότητα στους αθλητές και ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμετέχοντες να εμβολιαστούν.

Οι πρώτες παραδόσεις του εμβολίου BioNTech-Pfizer θα πρέπει να αρχίσουν «στα τέλη Μαΐου όπου είναι δυνατόν, για να διασφαλιστεί ότι τα μέλη των συμμετεχόντων θα λάβουν τη δεύτερη δόση τους πριν από την άφιξή τους στο Τόκιο», όπως διευκρίνισαν οι δύο εταιρείες.

Αυτές οι δόσεις θα είναι επιπλέον των παραδόσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί ως μέρος των παραγγελιών που πραγματοποιούνται από κυβερνήσεις ή τη διεθνή πρωτοβουλία Covax.

«Αυτή η δωρεά εμβολίων είναι ακόμη ένα μέσο στην εργαλειοθήκη μέτρων που θα βοηθήσουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μια ασφαλής διοργάνωση για όλους τους συμμετέχοντες, δείχνοντας παράλληλα την αλληλεγγύη μας προς τον οικοδεσπότη μας, την Ιαπωνία» ανέφερε σε μήνυμά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021, 15:02