Πληρώνοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι δικά του λάθη ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να… πιστέψει στην ανατροπή, στον αγώνα ρεβάνς με την Ντνίπρο, για τη φάση των 32 του Europa League, κι έτσι μοιραία γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Περέιρα αναδείχθηκε την Πέμπτη ισόπαλη με 2-2 σκορ με τους Ουκρανούς στο «Καραϊσκάκη» και είδε την αντίπαλό της να παίρνει το εισιτήριο για τους 16, την ώρα που οι οπαδοί της φώναζαν εν χορώ -απολύτως δικαιολογημένα- «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Τα διαιτητικά σφάλματα του πρώτου αγώνα εις βάρος των Πειραιωτών σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για τη αποτυχία των πρωταθλητών Ελλάδας να προκριθούν στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί με την άμυνα τους να θυμίζει… παιδική χαρά, κάνοντας σημαντικά λάθη και στα δύο ματς με την Ντνίπρο, οι ερυθρόλευκοι προκάλεσαν  την τύχη τους ή για να είμαστε πιο ακριβείς την ατυχία τους.

Οι Πειραιώτες μετά το 0-2 του πρώτου ματς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από το να επιτεθούν από το πρώτο λεπτό και να πιέσουν την Ντνίπρο, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ.

Η ομάδα του Περέιρα, ευτύχησε να το πετύχει στο 14ο λεπτό με τον Μήτρογλου, κι αφού ο γκολεαδόρ των Πειραιωτών τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής επιθετικός εκμεταλλευόμενος την έξυπνη μπαλιά του Μιλιβόγιεβιτς στον κενό χώρο με πλασέ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ κι έκανε το 1-0. Αυτό το γρήγορο γκολ έδωσε παλμό στην εξέδρα που άρχισε να πιστεύει ότι είναι εφικτή η ανατροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις οι παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας φρόντισαν να διαψεύσουν άμεσα τις προσδοκίες  των φιλάθλων τους, καθώς στο 22ο λεπτό, στην πρώτη επίσκεψη της Ντνιπρό στα καρέ του Ολυμπιακού ήρθε το 1-1.

Ο Φεντέτσκι ήταν αυτός που… πάγωσε το φαληρικό γήπεδο, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ πήδηξε ολομόναχος για κεφαλιά με τον Ρομπέρτο να αποκρούει εντυπωσιακά. Εντούτοις ο αμυντικός της Ντνίπρο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά, προλαβαίνοντας το αμυντικό δίδυμο των Πειραιωτών, ισοφάρισε.

Μετά από το τέρμα της Ντνίπρο η ομάδα του Περέιρα χρειαζόταν ακόμα τρία γκολ για να προκριθεί, με αποτέλεσμα η ψυχολογία να.. φτάσει στο ναδίρ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν το νεύρο τους, πελαγοδρομούσαν στα μετόπισθεν και αν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί κι άλλο γκολ στο πρώτο μέρος.

Οι όποιες ελπίδες είχε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνει την ανατροπή εξαφανίστηκαν στο 51ο λεπτό. Τότε ο διαιτητής Μακέλι απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μιλιβόγεβιτς για σκληρό φάουλ που έκανε από πίσω στο Ματέους που έφευγε στην αντεπίθεση.

Με αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν ένα ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά ήταν αδύνατο να αντιδράσει, ενώ από την πλευρά τους οι Ουκρανοί ζήτησαν το γκολ της νίκης, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στο 83ο λεπτό οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, μετά τη σέντρα του Μαζουακού και την κεφαλιά του Μήτρογλου από το σημείο του πέναλτι (άουτ).

Τελικά, το γκολ ήρθε για την ελληνική ομάδα στο 90′ με το πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες (το κέρδισε ο Αργεντινός από τον Φεντέτσκι), αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη γοήτρου στους Πειραιώτες, καθώς ο Κάλινιτς στο 90+2′ αφού πέρασε και το Ρομπέρτο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-2).

(Τα γκολ του αγώνα)

Κίτρινες:
Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουΐ, Αφελάι – Φεντέτσκι, Κανκάβα, Φέντορτσουκ, Ματέους

Κόκκινες: Μιλιβόγιεβιτς (51′ απευθείας κόκκινη)

Ολυμπιακός: (Περέιρα):
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Σαντάνα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι Ντομίνγκες, Αφελάι (65΄ Ντοσεβί), Ντουρμάζ (65΄ Φορτούνης), Μήτρογλου

Ντνίπρο: (Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντάγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εγκίντιο, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Φέντορτσουκ (84΄ Μπεζούς), Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους (77΄ Γκάμα), Ζοζούλια (62΄ Κάλινιτς).

To zougla.gr στο «Καραϊσκάκη»

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης