Σε συνέντευξή του στο «Sportando» ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς καταφέρθηκε εναντίον του ΝΒΑ, όταν η συζήτηση πήγε στους προπονητές και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε αυτούς που προέρχονται από την Ευρώπη, κάνοντας μάλιστα λόγο για…. μαφία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, κληθείς να μιλήσει για το ενδιαφέρον των Ντιτρόιτ Πίστονς πριν από μερικά χρόνια και για το ενδεχόμενο να εργαστεί ως προπονητής στο ΝΒΑ, ο Σέρβος κόουτς επισήμανε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκείνη την στιγμή δεν ήταν κάτι σοβαρό. Είμαι καλός φίλος με τον Τζο Ντούμαρς και τον Δημήτρη Ιτούδη. Όταν αποχωρήσαμε από τον Παναθηναϊκό, μείναμε για ένα μήνα στις ΗΠΑ, παρακολουθήσαμε τις προπονήσεις. Πάντα όλοι μαζί. Τώρα είμαι τόσο χαρούμενος με τη ζωή μου στην Ευρώπη, που ούτε καν σκέφτομαι το ΝΒΑ.

Ξέρω ότι είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, από άποψη ομάδων και οργανισμών. Είναι όλα τρομερά και υπέροχα. Στην Ευρώπη είναι μια διαδικασία. Είναι σίγουρα αδύνατο να πλησιάσουμε το ΝΒΑ στο κομμάτι των χρημάτων.

Η Euroleague είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ίσως το παιχνίδι να είναι πιο ενδιαφέρον σε αυτή, σε σχέση με το ΝΒΑ. Πολλοί το σκέφτονται αυτό. Εγώ ελπίζω πως μια μέρα, ένας προπονητής από την Ευρώπη θα πάει στο ΝΒΑ και θα δουλέψει εκεί, δείχνοντας όλες τις ικανότητές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι προπονητές που μπορούν αυτήν την στιγμή να δουλέψουν στο ΝΒΑ. Σκεφτείτε τι έγινε τα παλαιότερα χρόνια: ο Μάικ Ντ’ Αντόνι που είναι Αμερικανός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ευρώπη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι Αμερικανός, ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ έπρεπε να μείνει για 20 χρόνια στις ΗΠΑ για να του δώσουν την ευκαιρία να κοουτσάρει μια ομάδα του ΝΒΑ. Ξέρεις γιατί;

Επειδή το ΝΒΑ είναι μια μαφία. Δεν αφήνουν έναν προπονητή να δουλέψει και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για αυτό. Το λέω τώρα, γιατί δεν με νοιάζει. Έχω πολλούς φίλους που εργάζονται στο ΝΒΑ.

Είμαστε μαζί τα καλοκαίρια. Έρχονται στις προπονήσεις μου και είμαι πάντα σε επαφή μαζί τους. Το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία μπορώ να πω ότι υπάρχουν προπονητές στην Ευρώπη που μπορούν να δουλέψουν εκεί. Είναι τόσο απλό. Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει να κοουτσάρω στο ΝΒΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης