Με αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών της Μπότεφ Πλόβντιβ συναντήθηκε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ για την υπόθεση του θανάτου του οπαδού της ομάδας, Τόσκο Μποτζατζίσκι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 5 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο, μετά από συμπλοκές με οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των «Bultras» ζήτησαν από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να παρέμβει δυναμικά στις ελληνικές αρχές με σκοπό τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο γενικός εισαγγελέας Ιβάν Γκέσεφ και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ντάνιελ Κιρίλοφ.

Από τη μεριά του ο Μπόικο Μπορίσοφ δεσμεύτηκε προφορικά και ακολούθως με γραπτή του τοποθέτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η βουλγαρική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας:

«Εξέφρασα τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του νεαρού Βούλγαρου Τόσκο Μποζατζίσκι, που σκοτώθηκε στην Ελλάδα. Ο αθλητισμός θα πρέπει να φέρνει χαρά στους ανθρώπους, οι περιπτώσεις χουλιγκανισμού και βίας είναι απαράδεκτες. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης, οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να ενεργεί με όλες τις ικανότητες και τις δυνάμεις της. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ντάνιελ Κιρίλοφ να ενεργοποιήσει όλους τους διεθνείς και νόμιμους μηχανισμούς σε σχέση με τη διμερή δικαστική συνεργασία, καθώς και να απαιτήσει όλες τις πληροφορίες της έρευνας από την Ελλάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης