Η Ισπανία προετοιμάζεται για το αυριανό παιχνίδι της με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Β΄φάσης του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και ο προπονητής της, Χουάν Ορένγκα σε δηλώσεις του για το ματς με την «επίσημη αγαπημένη», τόνισε ότι θα ήταν λάθος να εστιάσει κάποιος μόνο στον Βασίλη Σπανούλη.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές στο παιχνίδι της Ελλάδας. Αν εστιάσεις στο Σπανούλη έχεις κάνει κακή προσέγγιση. Σίγουρα, είναι σημαντικό να τον περιορίσεις, είναι ένας παίκτης με εξέχουσα θέση στο ελληνικό παιχνίδι. Παίζει για τον εαυτό του και για τους άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να είναι εκτός ρυθμού για δύο περιόδους και ξαφνικά να σε σκοτώσει στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο. Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη, πλέον δεν υπάρχουν εκπλήξεις.

Η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλό παιχνίδι κοντά στο καλάθι, πολύ καλούς περιφερειακούς παίκτες. Ο Σπανούλης είναι το σημείο αναφοράς, αλλά δεν είναι ο μοναδικός παίκτης της», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός ομοσπονδιακός προπονητής.

Για την Εθνική Ελλάδας κι αν θεωρεί πως είναι έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν: «Η Ελλάδα θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση και η πιθανή νίκη θα της ανοίξει την πόρτα. Αναμένεται μια γεμάτη ένταση αναμέτρηση απέναντι σε ποιοτικούς παίκτες. Είμαστε έτοιμοι κι ανυπομονούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός πως η Εθνική Ελλάδας ξεκινάει στο ΣΤ’ Όμιλο ως τελευταία: «Παραδόξως η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη φάση χωρίς νίκη. Μία ή δύο νίκες μπορούν να κάνουν άνω κάτω τον όμιλο. Είναι καλό το ότι θα την αντιμετωπίσουμε στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης. Υπήρχαν 12 ομάδες για μετάλλιο και 3-4 έχουν μείνει εκτός συνέχειας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης