Για τους κινδύνους που κρύβει για την ομάδα του η αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στην Ελλάδα, για την πρεμιέρα της Β΄φάσης του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αναφέρθηκε ο τεχνικός των Ισπανών, Χουάν Ορένγκα.

Ο τεχνικός των «φούριας ρόχας», σε δηλώσεις του μετά την προπόνηση της Τρίτης για τον αγώνα κόντρα στην «επίσημη αγαπημένη», ανέφερε αρχικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέρουμε πως η Ελλάδα έχει πιο μεγάλη αγωνία αφού ηττήθηκε από τη Φινλανδία και περιμένουμε ότι θα είναι παραπάνω δυνατή, από ότι παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με τους Φινλανδούς. Χρειάζονται το ματς πάρα πολύ. Οι αναμετρήσεις με την Ελλάδα είναι πάντα δυνατές», είπε ο Ισπανός κόουτς και πρόσθεσε:

«Εμείς παίζουμε την καλύτερη άμυνα στο τουρνουά, αλλά νομίζω ότι το θέμα δεν είναι μόνο η άμυνα. Πρέπει να βελτιωθούμε και στην επίθεση. Γιατί υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στο τουρνουά, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ έχουμε και τη Φινλανδία, η οποία αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης. Άρα δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και εύκολα παιχνίδια, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Όσο για το αν ο στόχος των Ισπανών είναι το χρυσό μετάλλιο, τόνισε: «Στόχος είναι πάντα το χρυσό, αλλά πρέπει να πάμε πρώτα στους οκτώ, μετά στον ημιτελικό και μετά στον τελικό…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για το τι είπε με τον Φώτη Κατσικάρη, απάντησε: «Δεν μου είπε τα μυστικά της Ελλάδα, απλά μιλήσαμε επειδή είμαστε πολύ καλοί φίλοι από την Ισπανία».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης