Η Παρί Σεν Ζερμέν στέφθηκε και επίσημα πρωταθλήτρια Γαλλίας, μετά το οριστικό τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ομάδα του Τούχελ είχε προβάδισμα 12 βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ, όταν η σεζόν μπήκε στον… πάγο, στο πλαίσιο των μέτρων της γαλλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα, η 2η Μαρσέιγ και η 3η στη βαθμολογία Ρεν θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Champions League της επόμενης περιόδου (η Ρεν μέσω προκριματικών).

Στο Europa League βγαίνουν η Λιλ, η Ρεμς και η Νις, ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της κατάταξης, Αμιάν και Τουλούζ, και τις θέσεις τους στη μεγάλη κατηγορία παίρνουν η Λοριάν και η Λανς. Δεν θα υπάρξει μπαράζ ανάμεσα στον 18ο της Ligue 1 και τον 3ο της Ligue 2, κάτι που σημαίνει ότι η Νιμ παραμένει στη μεγάλη κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, όπως τονίζεται, η κατανομή των ευρωπαϊκών εισιτηρίων μπορεί να αλλάξει, μόνο αν αποφασιστεί η διεξαγωγή των τελικών του League Cup (Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν) και του κυπέλλου (Παρί Σ.Ζ.-Σεντ Ετιέν), αν και κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται επί του παρόντος στον ορίζοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι η Λοριάν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Ligue 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης