Εκτός ημιτελικών του Κόπα Αμέρικα έμεινε η Ουρουγουάη, καθώς στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό που διεξήχθη στο «Αρένα Φόντε Νόβα» το βράδυ του Σαββάτου αποκλείστηκε από το Περού με 5-4 στα πέναλτι, με τον Λουίς Σουάρες να αποδεικνύεται ο μοιραίος παίκτης για τη «σελέστε» στη διαδικασία.

Στην κανονική διάρκεια του ματς διατηρήθηκε το 0-0 κι έτσι οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα» (σ.σ.: δεν υπάρχει παράταση στο τουρνουά), όπου οι Περουβιανοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν και την ερχόμενη Πέμπτη (4/7) θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Χιλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουρουγουάη ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα, απέναντι σε ένα Περού που περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο.

Έχασε ευκαιρίες, με πιο σημαντική αυτή στο 24′, όταν από ατομική προσπάθεια του Σουάρες και γύρισμα, ο Καβάνι μόνος σε κενή εστία σούταρε ψηλά αουτ.

Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος διαιτητής Σαμπάιο ακύρωσε στους Ουρουγουανούς τρία γκολ ως οφ-σάιντ και με τη χρήση του VAR. Αρχικά στο 29′ ακύρωσε το γκολ του Ντε Αρασκαέτα, ενώ το ίδιο συνέβη και στα τέρματα των Καβάνι (59′) και Σουάρες (73′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το 0-0 παρέμεινε και στη διαδικασία των πέναλτι ο Σουάρες έχασε το πρώτο (απέκρουσε ο Γκαλέσε), όλοι οι άλλοι ήταν εύστοχοι κι έτσι το Περού πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γκοζάλες, Χιμένες, Γκοντίν, Κάσερες, Ντε Αρασκαέτα, Βαλβέρδε (90+5′ Στουάνι), Μπεντανκούρ, Νάντες (57′ Τορέιρα), Σουάρες, Καβάνι.

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαλέσε, Αντβίνκουλα, Τράουκο, Αμπράμ, Ζαμπράνο, Τάπια, Καρίγιο (75′ Γκονζάλες), Φλόρες, Γιοτούν, Κουέβα (85′ Ρουίντιαζ), Γκερέρο.

 

H διαδικασία των πέναλτι:

Χαμένο πέναλτι για την Ουρουγουάη: Ο Σουάρες νικήθηκε από τον Γκαλέσε…

0-1 για το Περού: Ευστόχησε ο Γκερέρο…

1-1 για την Ουρουγουάη: Ευστόχησε ο Καβάνι…

1-2 για το Περού: Ευστόχησε ο Ρουί Ντίας…

2-2 για την Ουρουγουάη: Ευστόχησε ο Στουάνι…

2-3 για το Περού: Ευστόχησε ο Γιοτούν…

3-3 για την Ουρουγουάη: Ευστόχησε ο Μπετανκούρ…

3-4 για το Περού: Ευστόχησε ο Αντβίνκουλα…

4-4 για την Ουρουγουάη: Ευστόχησε ο Τορέιρα…

4-5 για το Περού: Ευστόχησε ο Φλόρες και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά…

H απίθανη χαμένη ευκαιρία του Καβάνι:

 

Το ακυρωθέν γκολ του Σουάρες:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης