Με δηλώσεις του στην Gazzetta Dello Sport ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβε τόνισε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέτει ως προτεραιότητα την υγεία, αλλά παράλληλα στάθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις αν δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνονται, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Για οποιαδήποτε απόφαση προτεραιότητα πρέπει να είναι η δημόσια υγεία. Η UEFA αποτελείται από 55 ομοσπονδίες. Κάθε έθνος έχει διαφορετικές προσεγγίσεις στον ιό, έτσι είμαστε ευτυχείς που βρήκαμε μια διαδρομή να μοιραστούμε με 55 Ομοσπονδίες, με την Eca, με τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και με τους παίκτες», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το να γίνουν πρώτα τα πρωταθλήματα και στη συνέχεια οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι η πρώτη μας επιλογή. Δεν είναι απαραίτητο όλα τα πρωταθλήματα να επανεκκινήσουν ταυτόχρονα, καθώς ορισμένα έχουν περισσότερα παιχνίδια ακόμα.

Όσον αφορά τις προπονήσεις, η επιστροφή πρέπει να αποφασιστεί από τις κυβερνήσεις και στη συνέχεια από ομοσπονδίες και τις λίγκες, όχι από την UEFA. Εάν ένα πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει ξανά, μια ομάδα από αυτό το πρωτάθλημα θα μπορούσε να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα αν είχε την ευκαιρία να κάνει προπονήσεις. Λίγκες και ομοσπονδίες θέλουν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα ξανά.

Όμως θα είναι εκείνες που θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στο φυσιολογικό, χρειαζόμαστε ενότητα, εμπιστοσύνη, ευθύνη και αξιοπιστία», συμπλήρωσε ο Ούβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης