Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβαν τη διοργάνωση του 2023

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 20:14
Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέλαβαν τη διοργάνωση του 2023

Στις Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανέθεσε το συμβούλιο της FIFA, μετά από τη σημερινή ψηφοφορία, τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2023.

Η κοινή υποψηφιότητα επικάτησε αυτής της Κολομβίας, για τη διοργάνωση του τουρνουά, το οποίο πρόκειται να επεκταθεί σε 32 ομάδες. Η Ιαπωνία, η οποία είχε επίσης υποβάλλει πρόταση για να φιλοξενήσει το τουρνουά, αποσύρθηκε αφότου βρέθηκε κάτω από την κοινή υποψηφιότητα των δύο χωρών, όπως έκρινε η έκθεση εξιολόγησης της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Η έκθεση υπογράμμισε την υποδομή και τα οργανωτικά πλεονεκτήματα της πρότασης που κατέθεσαν οι Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, με την FIFA να εκτιμά σε ένα άκρως επιτυχημένο και από εμπορική άποψη τουρνουά.

Υπήρξαν αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να είναι «σφιγμένη» με τους Ευρωπαίους εκπροσώπους της UEFA να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Κολομβίας, αλλά στο τέλος επικράτησε αυτή των Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας με ψήφους 22 υπέρ έναντι 13 που συγκέντρωσε η χώρα της Νότιας Αμερικής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 20:23