Η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια για τέταρτη φορά στην καριέρα της, συντρίβοντας το προηγούμενό της, με 50.68, για να κερδίσει τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον.

Πίσω από την 22χρονη Αμερικανίδα ήταν η Ολλανδή χάλκινη Ολυμπιονίκης Φέμκε Μπολ, η οποία εξασφάλισε το ασημένιο με 52.27, ενώ η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ των ΗΠΑ, Νταλάιλα Μουχάμαντ, έφτασε στην τρίτη θέση και στο χάλκινο μετάλλιο, με 53.13, την καλύτερη επίδοσή της για φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει η ΜακΛάφλιν στο «Χέιγουορντ Φιλντ». Το πρώτο ήρθε στους αγώνες πρόκρισης των ΗΠΑ του 2021 για τους Ολυμπιακούς, όταν σημείωσε 51.90 για να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ 52.16 που είχε η Μουχαμάντ όταν κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 2019 μπροστά από τη συμπατριώτισσά της.

Ένα μήνα περίπου αργότερα, η Μακ Λάφλιν έκανε χρόνο 51.46, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό τίτλο στο Τόκιο και έσπασε το ρεκόρ για τρίτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα των ΗΠΑ στο Γιουτζίν στις 25 Ιουνίου, με χρόνο 51.41.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 «Χρυσός» ο Νόρμαν στα 400μ.

O Μάικλ Νόρμαν επιβεβαίωσε έστω και δύσκολα, τον τίτλο του φαβορί στον τελικό 400μ. των ανδρών, φτάνοντας στην πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 44.29.

Ο Νόρμαν είχε μια σειρά από απογοητεύσεις τις τελευταίες σεζόν και ήταν υπό τεράστια πίεση αφού μπήκε στον αγώνα ως ο ταχύτερος στον κόσμο φέτος, αλλά κράτησε τη φόρμα του για να θριαμβεύσει.

Ο Κίρανι Τζέιμς από τη Γρενάδα πήρε το ασημένιο με 44.48, ενώ ο Βρετανός Μάθιου Χάντσον-Σμιθ, ο οποίος είχε μια κακή περίοδο με τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, πήρε το χάλκινο με 44.66.

Μόνο τρεις άνδρες έχουν «σπάσει» τα 10 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα, τα 20 δευτερόλεπτα για τα 200 μέτρα και τα 44 δευτερόλεπτα για τα 400 μέτρα και δύο από αυτούς, ο Νόρμαν και ο Φαν Νίκερκ από τη Νότια Αφρική, ήταν στον τελικό.

Ο νέος πρωταθλητής των 100 μέτρων Φρεντ Κέρλεϊ είναι ο άλλος.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Φαν Νίκερκ, μετά από μια σειρά τραυματισμών, δεν μπόρεσε να απειλήσει, τερματίζοντας πέμπτος

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου η Μίλερ-Ουίμπο στα 400μ.

Η –δύο φορές- χρυσή Ολυμπιονίκης από τις Μπαχάμες, Σόνε Μίλερ-Ουίμπο, πρόσθεσε άλλο ένα στολίδι στο στέμμα της, κερδίζοντας τον πρώτο της τίτλο στα 400 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, με χρόνο 49.11 δευτερόλεπτα.

Η Μίλερ-Ουίμπο μπήκε με ταχύτητα στην ευθεία, έχοντας το προβάδισμα από την τελευταία στροφή πριν επιβραδύνει στον τερματισμό.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Παουλίνιο από τη Δομινικανή Δημοκρατία με 49.60 και τρίτη ήταν η Σάντα Γουίλιαμς από τα Μπαρμπέιντος με 49.75. Η Κέσλι Λι-Μπαρμπέρ απότ ην Αυστραλία, διατήρησε τον τίτλο στον ακοντισμό γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον, καθώς με την κορυφαία στον κόσμο βολή για φέτος, στην τρίτη της προσπάθεια, έφτασε στα 66,91 μέτρα, για να πανηγυρίσει μια εμφατική νίκη.

 

Διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο της η Λι-Μπαρμπέρ στον ακοντισμό

Η Αμερικανίδα Κάρα Γουίνγκερ έστειλε την τελευταία της βολή στα 64,05 για να πάρει το ασημένιο ενώ η Χαρούκα Κιταγκούτσι, πέτυχε επίσης μια υπέροχη τελική βολή καθώς η προσπάθειά της με 63,27 την έκανε την πρώτη γυναίκα από την Ιαπωνία, που κέρδισε μετάλλιο στο ακόντιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης