Το Περού επικράτησε 3-1 της Βολιβίας στο «Μαρακανά» για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Copa America της Βραζιλίας και φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, αφήνοντας παράλληλα άποντη την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής του 1963.

Οι Περουβιανοί μπήκαν πιο δυνατά και αποφασιστικά και πίεσαν από την αρχή την αντίπαλη εστία, ζητώντας πέναλτι σε προσπάθεια του Ζαμπάνο στο 11’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ξαφνική αντεπίθεση των Βολιβιανών στο 27΄και ένα δυνατό σουτ του Σαλσέδο κατέληξε στο απλωμένο χέρι του πρώην σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ και με το VAR δόθηκε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μορένο και έκανε το 1-0. Η απάντηση των Περουβιανών ήρθε στο 44΄, όταν ο Γκερέρο πήρε μια υπέροχη κάθετη μπαλιά, μπήκε στην περιοχή, ξεπέρασε τον Λάμε και σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Στην επανάληψη, οι Περουβιανοι μπήκαν πιο χαλαρά σε σχέση με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως βρήκαν τους τρόπους να απειλήσουν περισσότερο την αντίπαλη εστία. Έτσι, στο 55΄ο Γκερέρο έβγαλε τη σέντρα και ο Φαρφάν με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1.

Ο Μορένο έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για τη Βολιβία και οι παίκτες του Περού μια τριπλή στη συνέχεια. Έτσι, στο 96’, όταν ο Φλόρες έφυγε σε μια γρήγορη αντεπίθεση και πλάσαρε τον Λάμε, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης