Την πεποίθησή του ότι η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ έχει τον χαρακτήρα και την ποιότητα για να καλύψει την ενδεχόμενη απουσία του Βασίλη Σπανούλη στον αυριανό αγώνα της κόντρα στην Τουρκία εξέφρασε ο Κώστα Παπανικολάου, μιλώντας στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου στο Κόπερ της Σλοβενίας.

Παράλληλα ο «Παπ» αναφέρθηκε στη χθεσινή νίκη της ομάδας μας επί της Ρωσίας, με την οποία διπλασίασε τις επιτυχίες της στο Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας ότι η άμυνα είναι κλειδί για την καλή απόδοση της «επίσημης αγαπημένης». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δύο νίκες είναι πάντα καλές. Βοήθησε το γεγονός ότι παίξαμε ένα πιο εύκολο ματς στην αρχή. Χθες παίξαμε με μια πιο δυνατή ομάδα και αντεπεξήλθαμε πολύ καλά σε κάποια κομμάτια του αγώνα. Η άμυνά μας ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά στο τέλος αφήσαμε την προσπάθεια αυτή να πάει χαμένη με τη διαφορά να μειώνεται. Όταν παίζουμε καλή άμυνα η ομάδα βρίσκει ρυθμό κι ενέργεια μέσα στο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ.

Εν συνεχεία ο άσος της Μπαρτσελόνα επεσήμανε: «Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Το ματς με την Τουρκία είναι πολύ σημαντικό, οι αντίπαλοι είναι στο χείλος του γκρεμού κι όταν παίζεις με μια καλή ομάδα σε τέτοια κατάσταση χρειάζεσαι προσοχή. Εμείς θέλουμε τη νίκη γιατί έτσι θα είμαστε πολύ κοντά στην επόμενη φάση. Νομίζω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Τέλος, για την πιθανή απουσία του Βασίλη Σπανούλη, απάντησε: «Σίγουρα μιλάμε για έναν παίκτη-κλειδί για την ομάδα μας, αλλά η Εθνική έχει δείξει πως έχει χαρακτήρα και ποιότητα για να καλύψει οποιοδήποτε κενό. Σίγουρα θα λείψει από την ομάδα, αλλά έχουμε παίκτες με εμπειρία και ικανότητα, είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να καλύψουμε το κενό. Η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά στο παρκέ, αν είναι ενωμένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης