Μετά από 18 σεζόν στα παρκέ του ΝΒΑ και 1.254 αγώνες, ο Τόνι Πάρκερ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 37 ετών.

Ο παλαίμαχος πλέον πόιντ γκαρντ, ο οποίος αφιέρωσε την καριέρα του στο Σαν Αντόνιο και τους Σπερς, με εξαίρεση την περσινή -τελευταία- χρονιά του στο ΝΒΑ, όταν φόρεσε τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς, εγκαταλείπει την αγωνιστική δράση, γεμάτος τίτλους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε 18 σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ο Γάλλος αστέρας στέφθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ (2003, 2005, 2007, 2014) με τα «σπιρούνια», αναδείχθηκε MVP των τελικών του 2007, αγωνίστηκε σε έξι All Star Game, ενώ τρεις φορές είδε το όνομα του στην καλύτερη δεύτερη πεντάδα της σεζόν στο ΝΒΑ.

«Αποχωρώ. Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ. Πολλοί παράγοντες με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, όμως στο τέλος της ημέρας κατάλαβα πως αν δεν μπορώ να είμαι ο Τόνι Πάρκερ πια, αν δεν μπορώ να παίζω για το πρωτάθλημα, τότε δεν θέλω να συνεχίσω στο μπάσκετ», ήταν η αποστομωτική δήλωση του Πάρκερ στο Undefeated.

Ο Πάρκερ, ο οποίος είδε την πόρτα του ΝΒΑ να ανοίγει γι` αυτόν το καλοκαίρι του 2001, όταν επελέγη στο Νο28 από τους Σπερς στη διαδικασία του ντραφτ, ολοκλήρωσε την αγωνιστική του δράση με μέσο όρο καριέρας στο ΝΒΑ 15.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 2.3 λάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η… συνταξιοδότηση του από τα παρκέ αναμένεται να τον βρει σε πιο ενεργό ρόλο στη διοίκηση της Βιλερμπάν (σ.σ. είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος), η οποία από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Euroleague.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης