Οι αποφάσεις που θα ληφθούν την Τρίτη κατά την (17/3) κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις εθνικές ομοσπονδίες και τις λίγκες, αναμένεται να φουντώσουν τα σενάρια για το μέλλον των εθνικών πρωταθλημάτων, που έχουν διακοπεί λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αν και εφόσον η UEFA αποφασίσει την αναβολή του EURO 2020, δίνοντας προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των διασυλλογικών διοργανώσεων, κάθε χώρα θα κληθεί να ετοιμάσει τα δικά της σχέδια, και μάλιστα εις δπλούν: ένα για το «καλό» σενάριο, αυτό στο οποίο η επιδημία θα τεθεί σε έλεγχο σχετικά σύντομα, και ένα για το «κακό» σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η αναστολή θα «τραβήξει» για άλλους δύο μήνες τουλάχιστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ιταλία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση στις αρχές Μαϊου, έστω και με τα ματς να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεδομένου ότι απομένουν 12 αγωνιστικές (συν κάποια παιχνίδια που είχαν αναβληθεί) για την ολοκλήρωση της Serie A, το πρωτάθλημα θα μπορούσε να λήξει στα τέλη Ιουνίου.

Στην Αγγλία, οι σύλλογοι της Premier League θα συνεδριάσουν την Πέμπτη (19/3) προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί μετά τις αποφάσεις της UEFA.

Το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί ως τις 4 Απριλίου, θεωρείται όμως απίθανο να ξαναρχίσει εκείνη την ημερομηνία. Η Γουέστ Χαμ έχει ήδη καταθέσει πρόταση για ματαίωση της σεζόν, η οποία όμως δεν έχει πολλούς υποστηρικτές (για την ώρα τουλάχιστον).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γερμανία, το Plan Β που αποκάλυψε η εφημερίδα «Express» προβλέπει διακοπή της σεζόν με επικύρωση της τρέχουσας βαθμολογίας ως τελικής.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η Μπάγερν θα εξασφάλιζε τον τίτλο και οι Ντόρτμουντ, Λειψία και Γκλάντμπαχ τα υπόλοιπα εισιτήρια για το Champions League, ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Bundesliga.

Σε Ισπανία και Γαλλία, όπου η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση, δεν υπάρχει για την ώρα ξεκάθαρο πλάνο. Στη La Liga συζητιούνται όλα τα πιθανά σενάρια, από πρόωρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα να αναδεικνύεται τροπαιούχος, μέχρι διεξαγωγή πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Στη Ligue 1 οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν κάποια στιγμή να ξαναρχίσουν το πρωτάθλημα και στο μεταξύ επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι οριστικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης