Σε νομικούς… μπελάδες φέρεται πως έχουν μπει η Μπενφίκα και ο πρόεδρος του συλλόγου, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, καθώς όπως αναφέρουν πορτογαλικά δημοσιεύματα, κατηγορούνται από τις αρχές για φοροδιαφυγή.

Οι «αετοί», εμπλέκονται στην υπόθεση, διότι η εταιρία που ανήκει στον Βιέιρα κι κατέχει τόσο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου, όσο και τη διαχείριση του γηπέδου «Ντα Λουζ», φέρεται να είναι αναμεμειγμένη σε ζητήματα φοροδιαφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφορικά με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον πορτογαλικό Τύπο, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Λισαβόνας επιβεβαίωσε πως «…υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη, σχετικά σε γεγονότα που ενδέχεται να συνιστούν έγκλημα φορολογικής εξαπάτησης.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, έχουν κατηγορηθεί ένα πρόσωπο και δύο εταιρίες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί λεπτομερώς σε ονόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα A’Bola και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν από πολλά πορτογαλικά Μέσα, η υπόθεση αφορά πληρωμές ύψους 1,8 εκατ. Ευρώ που καταβλήθηκαν το 2018 σε πάροχο πληροφορικής για υπηρεσίες, οι οποίες δεν καλύφθηκαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τον Τύπο της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου, ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, έδωσε κατάθεση το πρωί της Τρίτης (14/07) στις δικαστικές αρχές, κάτι που δεν θέλησε να σχολιάσει επίσημα ο πορτογαλικός σύλλογος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης