Πρέσβεις της IAAF στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας (7-9 Μαρτίου) ονομάστηκαν ο Καναδός σπρίντερ, Μπρούνι Σουρίν, ο Αμερικανός πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων, Άλεν Τζόνσον, και η Ουκρανή αθλήτρια των Συνθέτων αγωνισμάτων, Ναταλία Ντομπρίνσκα.

Ο καθένας από τους τρεις, εκτός από τις άλλες επιτυχίες του, έχει μια λαμπρή ιστορία στη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Ο Σουρίν κέρδισε στα 60μ τους παγκόσμιους τίτλους το 1993 και το 1995, ο Τζόνσον πήρε τη νίκη στα 60μ εμπόδια το 1995, το 2003 και το 2004, ενώ η Ντομπρίνσκα κέρδισε το πένταθλο το 2012 με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 5.013 βαθμούς, οπότε κι έγινε η πρώτη γυναίκα που έσπασε το φράγμα των 5,000β.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτόν τον τίτλο. Όποτε μπορώ να εμπλακώ για να βοηθήσω καλύτερα το άθλημα που μου πρόσφερε τόσες πολλές και υπέροχες στιγμές, είναι τιμή μου και αποδέχτηκα την κλήση από την IAAF χωρίς δισταγμό» δήλωσε ο Σουρίν.

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήταν πολύ σημαντικό για την καριέρα μου, επειδή έδειξε ότι θα μπορούσα να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο στα υψηλότερα επίπεδα του αθλήματός μας» σχολίασε ο Τζόνσον.

«Ο τίτλος του Πρέσβη της IAAF για το Σόποτ 2014 είναι μια μεγάλη τιμή για μένα από τη μια πλευρά και από την άλλη μια τεράστια ευθύνη. Θα σταθώ για να επευφημήσω και τους ήρωες των διαφόρων εθνών στις ιστορικές στιγμές τους. Θα αγωνιστώ για το πνεύμα του αθλητισμού» πρόσθεσε η Ντομπρίνσκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις Πρέσβεις της IAAF θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων στο Σόποτ. Μεταξύ των δραστηριοτήτων τους είναι να δίνουν συνεντεύξεις σε τοπικά και διεθνή ΜΜΕ, να εκφράζουν τις απόψεις τους για τη διοργάνωση, καθώς και η ενασχόλησή τους με τα μετάλλια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης