Ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Ρόι Χότζσον, επιβεβαίωσε την Τρίτη πως έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια ψυχιάτρου για την καλύτερη προετοιμασία της ομάδας ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία.

Ο λόγος για τον ψυχίατρο Στηβ Πίτερς που βοήθησε τη βρετανική ομάδα ποδηλασίας στους περασμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ συνεργάζεται και με τη Λίβερπουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χότζσον δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ διάσημος στον τομέα του. Έχει ένα καταπληκτικό βιογραφικό δουλεύοντας με αθλητές από διαφορετικά αθλήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να προσλάβουμε το άτομο που θέλαμε. Είναι κάποιος που καταλαβαίνει απόλυτα τον χώρο του ποδοσφαίρου και δε δίνει απλά διαλέξεις στους παίκτες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα “όπλα” που έχουμε στην διάθεση μας για να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στο τουρνουά».

Ο αρχηγός των « τριών λιονταριών», Στίβεν Τζέραρντ, που έχει συνεργαστεί μαζί του στη Λίβερπουλ δήλωσε σχετικά: «Προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Το 2010 είχα ένα πρόβλημα στον προσαγωγό και φοβόμουν για την καριέρα μου.

Τον συναντούσα κατ’ ιδίαν, μου άρεσε η δουλειά του και συνέχισα να τον επισκέπτομαι. Νιώθω ότι μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες αν οι ίδιοι είναι δεκτικοί στις ιδέες του. Δε μπορεί να σε βοηθήσει να ντριμπλάρεις σαν τον Κρόιφ ή να κάνεις μια πάσα 40 μέτρων, αλλά μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι γίνεται μέσα στο κεφάλι σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Πίτερς έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια η ποδηλάτης, Βικτόρια Πέντλετον, κάτοχος πολλών Ολυμπιακών μεταλλίων, χαρακτηρίζοντας ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο στην καριέρα της. Ενώ ο Κρις Χόι, ο πιο πετυχημένος βρετανός ποδηλάτης, επισήμανε: «Χωρίς το Στηβ δε νομίζω να είχα κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης