«Ψήφισαν» Euroleague οι ομάδες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015, 21:47
«Ψήφισαν» Euroleague οι ομάδες

Οι ομάδες της Euroleague μέσω κοινής τους επιστολής απάντησαν στη FIBA πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση που αυτή σχεδιάζει, δηλώνοντας πιστές στην Euroleague.

Αναλυτικά, η επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε, και υπογράφεται από τους Χρήστο Σταυρόπουλο (γενικό διευθυντή ΚΑΕ Ολυμπιακός) και Μάνο Παπαδόπουλο (πρόεδρο ΚΑΕ Παναθηναϊκός) αναφέρει:

«Κύριε Οράσιο,

Σ’ ευχαριστούμε για τα γράμματα που λάβαμε από εσένα την τελευταία εβδομάδα. Οι έντεκα (11) ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου Α συγκεντρωθήκαμε στα κεντρικά της Euroleague στη Βαρκελώνη, την Τρίτη 8 Ιουλίου, και συμφωνήσαμε να σου στείλουμε το παρακάτω ως απάντηση.

Παρακαλούμε να το λάβεις υπόψιν ως επίσημη απάντηση από εμάς, όπω επίσης ως τοποθέτηση για τη "νέα διοργάνωση της FIBA".

Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για τον χρόνο, την ενέργεια και τη δουλειά που έκανες πάνω στο θέμα προετοιμάζοντας την πρόταση, κάνοντας ταξίδι για να συναντήσεις οκτώ εξ ημών προσωπικά, την ώρα που έστειλες επίσημη ενημέρωση.

Τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια που υπάρχει η Euroleague, οι ομάδες παραμένουν η βάση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στον χώρο. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι σύλλογοι πρέπει να διατηρήσουν τα ηνία και τον έλεγχο της διοργάνωσης, και δεν είμαστε πρόθυμοι να το θέσουμε σε κίνδυνο, αφού αποτελεί το "κλειδί" για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να σας απαντήσουμε και να σας ενημερώσουμε πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή επαφή θα πρέπει να γίνει με όλους μας, ομαδικά. Θα δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα τις επόμενες ημέρες για να εκπροσωπηθεί η Euroleague σε αυτές τις συζητήσεις.

Χρειαζόμαστε μερικούς μήνες για να διαβάσουμε λεπτομερώς την πρότασή σας. Θα είμαστε στη διάθεσή σας από την 1η Νοεμβρίου 2015. Σε αυτή την επαφή, θα σας ενημερώσουμε για τις τοποθετήσεις μας επ’ αυτού.

Θέλουμε ξανά να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, και να σας πούμε πως είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση».Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015, 21:58