Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς πήρε θέση υπέρ των παικτών αναφορικά με τις περικοπές των συμβολαίων τους, στις οποίες προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Euroleague, προκειμένου να μειώσουν τις ζημιές που υπέστησαν οι σύλλογοι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος ατζέντης εξήγησε πως οι παίκτες έχουν λάβει μέχρι στιγμής το 70% των συμβολαίων τους και απομένει το υπόλοιπο 30%. Το συγκεκριμένο ποσοστό της ζημιάς, σύμφωνα με τον Ραζνάτοβιτς θα πρέπει να μοιραστεί, από 15% δηλαδή, αντί να δεχθούν περικοπή 30% οι παίκτες, όπως προτείνει η Euroleague στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η συνεργασία διακόπτεται για λόγους ανωτέρας βίας, όμως δεν υπάρχει επίσης διαφωνία για το γεγονός πως δεν υπάρχει σχετικός όρος στα συμβόλαια των παικτών,» δήλωσε ο πανίσχυρος Σέρβος ατζέντης, Μίσκο Ραζνάτοβιτς και τόνισε πως οι διαφορές θα πρέπει να λυθούν με βάση τους νόμους και το Δίκαιο, που επιβάλλει την τοποθέτηση της ισότητας και της δικαιοσύνης σε πρώτο πλάνο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εκπροσώπησης παικτών “BeoBasket” είπε επίσης: «Η πρόθεση της Euroleague για “ψαλίδι” 30% δεν έχει λογική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού αυτό σημαίνει πως οι παίκτες δεν θα κερδίσουν τίποτα και θα κλείσουν την σεζόν χωρίς καμία περαιτέρω αμοιβή. Το βάρος πέφτει έτσι στους παίκτες, που δεν έχουν άλλο εισόδημα».

Ο Ραζνάτοβιτς υπενθύμισε και το δεδικασμένα του BAT, όπως η υπόθεση 0529/14 εναντίον της “Champville” από τον Λίβανο. Η συγκεκριμένη ομάδα έχασε εκεί και η τελική ετυμηγορία ανέφερε πως το δίκαιο είναι να μοιραστεί την οικονομική ζημιά με τους παίκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλες οι υποθέσεις που θα καταλήξουν στο BAT θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα,» κατέληξε ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς επισημαίνοντας πως κατά την άποψή του «η καλύτερη λύση θα ήταν η πληρωμή 1,5 μισθού επιπλέον στους παίκτες, που θα ανέβαζε δηλαδή την συνολική αμοιβή τους στο 85% της αρχικής συμφωνίας τους με τους συλλόγους τους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης