Μπάσκετ: Άρση της ρωσικής τιμωρίας από την FIBA

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 20:40
Μπάσκετ: Άρση της ρωσικής τιμωρίας από την FIBA
Την άμεση άρση του αποκλεισμού των εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ρωσίας από κάθε διοργάνωση αποφάσισε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA).

Στη σχετική ανακοίνωση της FIBA αναφέρεται πως η άρση του αποκλεισμού που επιβλήθηκε στη ρωσική ομοσπονδία (RBF) στις 29 Ιουλίου αποφασίστηκε λόγω της ανταπόκρισης της RBF στα τρία βασικά ζητήματα, για τα οποία της είχε επιβληθεί ο αποκλεισμός.

Η απόφαση για την άρση του αποκλεισμού των εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ρωσίας ακολούθησε την αναφορά της ομάδας εργασίας της FIBA, στην οποία αναφέρεται συγκεκριμένα πως η RBF:

«Διευκρίνισε τη σχέση της με τη VTB League, με την υπογραφή της συμφωνίας πως η RBF ενεργεί ως ο μοναδικός οργανισμός που διοικεί το μπάσκετ στη Ρωσία έχοντας το δικαίωμα να οργανώνει, να επιβλέπει, να εγκρίνει και/ή να εκχωρεί τη διαχείριση των ρωσικών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Διενήργησε νέες εκλογές στις 25 Αυγούστου 2015, με δίκαιο, δημοκρατικό και διαφανή τρόπο, υπό την εποπτεία των αρμοδίων αρχών για τον αθλητισμό στη Ρωσία και στη FIBA, από τις οποίες εξελέγη νέος πρόεδρος της RBF ο Αντρέι Κιριλένκο.

Ενέκρινε νέο καταστατικό στις 18 Νοεμβρίου 2015, το οποίο συμμορφώνεται με το Γενικό Καταστατικό της FIBA, καθώς και τον Εσωτερικό Κανονισμό».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015, 21:16