Τις τελευταίες 10 ημέρες σε κάθε συνέντευξη Τύπου της εθνικής Πορτογαλίας ο Φερνάντο Σάντος καλείται να υπεραμυνθεί της ομάδας του και να αιτιολογήσει το «άσχημο» θέαμα που παρουσιάζει στο EURO 2016. Εκείνος, απάντά με επιτυχίες που έχουν φέρει την ομάδα του στους «4».

Σήμερα ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι προτιμά να είναι… «άσχημος που παραμένει στη Γαλλία», παρά ένας «όμορφος που θα είχε ήδη επιστρέψει στην Πορτογαλία»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μόλις μία νίκη (κι αυτή στο 117΄ εναντίον της Κροατίας) οι Πορτογάλοι δεν παράγουν θέαμα. «Δεν με ενοχλεί να είμαι το ασχημόπαπο! Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πάμε στον τελικό και να κερδίσουμε. Νομίζω δεν ενοχλεί ούτε τους παίκτες. Θα θέλαμε να είμαστε όμορφοι; Φυσικά. Αλλά ανάμεσα στο να είμαι όμορφος και σπίτι μου ή άσχημος και να βρίσκομαι εδώ, προτιμώ το δεύτερο. Θα λυπόμουν ιδιαίτερα αν συνέβαινε το πρώτο. Εχουμε σχεδιάσει ένα πλάνο, έχουμε ένα στόχο και γι΄αυτόν παλεύουμε».

Εκτός όμως από τη μέτρια εικόνα της ομάδας, οι υπόλοιπες ερωτήσεις ήταν εξίσου συνηθισμένες για τον Σάντος, καθώς αφορούσαν τη μέτρια παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 61χρονος προπονητής απάντησε και πάλι ευθέως: «Εννοείται ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε τον Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ρονάλντο της εθνικής. Εδώ στη Γαλλία είναι φανταστικός. Είναι παράδειγμα για όλους ως αρχηγός. Το πνεύμα του, η αποφασιστικότητά του… Θέλει να νικησει και το δείχνει με κάθε ευκαιρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης