Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 7 νομοί της Ιαπωνίας με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 08:51
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 7 νομοί της Ιαπωνίας με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπήκαν ακόμη επτά μεγάλοι νομοί της Ιαπωνίας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Την αρχή είχε κάνει το Τόκιο, αλλά οι κυβερνήτες της Οζάκα του Κιότο κι άλλων μεγάλων νομών ζήτησαν από την κυβέρνηση να θεωρηθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου οι τοπικές αρχές να έχουν τη νομική βάση για να θέσουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις επιχειρήσεις των κατοίκων.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περίπου 298.000 περιπτώσεις κορωνοϊού και 4.192 θανάτους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK.

Το μεγάλο στοίχημα της Ιαπωνίας είναι να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού για να μπορέσουν να γίνουν το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο κόσμος της Ιαπωνίας είναι πολύ προβληματισμένος για το αν πρέπει να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. 

Σε μια δημοσκόπηση του Σαββατοκύριακου, μόλις το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι Αγώνες θα πρέπει να προχωρήσουν φέτος -μειώνοντας 11 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα-, ενώ το 77% θεώρησε ότι πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν. Οι αγώνες έχουν οριστεί για τις 23 Ιουλίου με 8 Αυγούστου.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, 09:17