Στην Αθήνα φιλοξενείται φέτος το (υπό εξέλιξη) 2ο σεμινάριο για διεθνείς βοηθούς διαιτητές, που διοργανώνει η UEFA σε συνεργασία με την ΕΠΟ και το οποίο θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου.

Πρόκειται για το κορυφαίο ευρωπαϊκό σεμινάριο, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο και αφορά σε θέματα εκπαίδευσης των πιο εξελίξιμων βοηθών διαιτητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό λαμβάνουν μέρος συνολικά 96 βοηθοί διαιτητές, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την UEFA βάσει των επιδόσεών τους (βαθμολογίες) στους διεθνείς αγώνες, καθώς και της εξέλιξης που επέδειξαν στη διάρκεια του έτους. Από ελληνικής πλευράς, στο σεμινάριο συμμετέχουν οι Χρήστος Μπαλτάς και Αλέξανδρος Γρεβένης.

Στο σεμινάριο της UEFA πραγματοποιούνται διαλέξεις και θεωρητικά μαθήματα με προβολές βίντεο στους συμμετέχοντες, καθώς επίσης αγωνιστικά τεστ και πρακτική εξάσκηση στο γήπεδο.

Την ευθύνη και επιμέλεια του προγράμματος έχει η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα έχουν έρθει εκπαιδευτές της FIFA και εκπρόσωποι άλλων Συνομοσπονδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης