Ο 42χρονος παλαίμαχος Ολλανδός ποδοσφαιριστής, Φερνάντο Ρίκσεν εδώ και έξι χρόνια πάσχει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, μια νόσο που τον έχει καταστήσει παραπληγικό.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του έχει χειροτερέψει, με αποτέλεσμα να μην είσαι σε θέση ούτε να μιλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, μέσω ενός ειδικού υπολογιστή, με τον οποίο ο 42χρονος πρώην άσος της Ρέιντζερς επικοινωνεί με τους οικείους του, κάλεσε τον κόσμο στην τελευταία του βραδιά.

Mάλιστα το γεγονός ότι χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη βραδιά ως την τελευταία του δείχνει ότι το τέλος πλησιάζει για τον παλαίμαχο άσο, ο οποίος έχει φτάσει να ζυγίζει μόλις 38 κιλά.

«Στις 28 Ιουνίου διοργανώνω μια ξεχωριστή βραδιά. Είναι δύσκολο για μένα, οπότε αυτή θα είναι η τελευταία μου βραδιά. Ελάτε να την κάνουμε αξέχαστη. Ελπίζω να σας δω σύντομα», τόνισε με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν διαγνώσθηκε με τη συγκεκριμένη νόσο, το 2013, οι γιατροί του έδιναν μόνο μερικούς μήνες ζωής… 

Ο Ρίκσεν έχει αγωνιστεί στις Φορτούνα Σιτάρντ και Άλκμααρ με τις οποίες κέρδισε από μία φορά τον τίτλο στην δεύτερη κατηγορία. Ακολούθησε η Ρέιντζερς, με την οποία κατέκτησε 3 φορές το Πρωτάθλημα και 6 φορές το Κύπελλο.

Στη συνέχεια πήγε στη Ζενίτ, όπου σήκωσε ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, ένα Κύπελλο UEFA και ένα UEFA Super Cup και έκλεισε την καριέρα του εκεί απ’όπου ξεκίνησε, την Φορτούνα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης