Ο Βρετανός Μάθιου Χάντσον-Σμιθ, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα των 400μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Όρεγκον, δήλωσε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει πέρυσι καθώς πάλευε με προβλήματα ψυχικής υγείας, τραυματισμούς, χρέη και απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Ο 27χρονος, έκανε χρόνο 44,66 δευτερόλεπτα για να πάρει την τελευταία θέση στο βάθρο, πίσω από τον Αμερικανό Μάικλ Νόρμαν και τον Κίρανι Τζέιμς από τη Γρενάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας το 2021», είπε ο Χάντσον-Σμιθ στους δημοσιογράφους μετά την κατάκτηση του τέταρτου μεταλλίου της Βρετανίας στο Γιουτζίν του Όρεγκον.

«Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά κυριολεκτικά έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Αγωνιζόμουν γνωρίζοντας ότι πονούσα όλη την ώρα, πήγαινα σε αγώνες γνωρίζοντας ότι δεν είμαι 100%. Φαντάσου να πατάς στη γραμμή με αυτό το συναίσθημα. Έχεις μεγάλη πίεση γιατί όλοι περιμένουν πολλά από σένα», τόνισε.

Ο Χάντσον-Σμιθ είπε ότι έχασε χορηγούς και χρεώθηκε οικονομικά ενώ ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς πάλευε με τραυματισμούς, ενώ έχασε τους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούσα να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πολλούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της Covid-19, ήμουνα μόνος μου στην Αμερική. Λατρεύω την Αμερική, αλλά ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο», είπε. «Η μαμά μου και οι άλλοι έλεγαν «άκου, κάνε αυτό» και τώρα ξεπλήρωσα τα χρέη, με πήρε η Puma και τώρα έχω αυτό το μετάλλιο.Ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι θα είχαν ραγίσει», πρόσθεσε.

Ο Χάτσον-Σμιθ είπε ότι η κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποκατάστησε την πίστη του:

«Είδα το όνομά μου και έπεσα κάτω γιατί αυτά τα τρία χρόνια ήταν απόλυτη κόλαση…», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης