Συνέντευξη στο ESPN παραχώρησε ο Κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ, ο οποίος αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της λίγκας, καθώς και στις σκέψεις των παικτών αναφορικά με τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Δίνεται μία ευκαιρία στους παίκτες του ΝΒΑ να φέρουν την προσοχή σε θέματα που θέλουν, επειδή όλοι θα βλέπουν τους αγώνες της επανέναρξης. Τι μπορεί να κάνει η λίγκα, η οποία έχει μία μοναδική ευκαιρία σε σχέση με άλλους οργανισμούς στον κόσμο, να αντιδράσει στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, στο κομμάτι των φυλετικών διακρίσεων;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Το έχω ακούσει αυτό το ερώτημα, τις δηλώσεις που έχουν γίνει, τα ιδρύματα που έχουν δημιουργηθεί. Υπάρχει όμως η προσδοκία από τη λίγκα ότι μπορεί να κάνει περισσότερα. Και νομίζω ότι για να γίνει αυτό πρέπει να ακούμε, κάτι το οποίο κάνουμε ήδη. Πρέπει όμως μετά μαζί με τους παίκτες να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα για να φέρουμε την αλλαγή».

Μεταξύ άλλων, ο Άνταμ Σίλβερ επισήμανε: «Σίγουρα δεν είναι ιδανική η κατάσταση. Προσπαθούμε να βρούμε μία δική μας κανονικότητα εν μέσω μίας πανδημίας, μίας ύφεσης με περισσότερους από 40 εκατομμύρια ανέργους και με μία κοινωνική αναταραχή στην χώρα.

»Δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα θέματα και καταλαβαίνω πώς νιώθουν κάποιοι παίκτες και ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν, είτε για οικογενειακούς λόγους, είτε για λόγους υγείας. Έχουμε όμως μία ευκαιρία να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης