Ως τον πιο δύσκολο αγώνα της Ατλέτικο Μαδρίτης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χαρακτήρισε ο Ντιέγκο Σιμεόνε το αυριανό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» (δεν θα κάτσει στον πάγκο, λόγω τιμωρίας) επισήμανε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένας σκληροτράχηλος αντίπαλος ενώ, μεταξύ άλλων, στάθηκε και στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του στο «Καραϊσκάκη».
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του του Σιμεόνε:

Για τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδας:
«Πάντα κοιτάζω την πραγματικότητα. Συνεχίζουμε να χτίζουμε την ομάδα. Έχουν φύγει κάποιοι παίκτες και κάποιοι έχουν έρθει. Πρέπει να χτίσουμε την ομάδα, γύρω από τον πυρήνα της και αυτό που έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια αυτή είναι η δύναμη της ομάδας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ολυμπιακό και αν θα προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στην Ρεάλ: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε λίγο χρόνο. Οι παίκτες που δεν έπαιξαν το Σάββατο, γυμνάστηκαν την Κυριακή. Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο, θα αποφασίσουμε για τις αλλαγές. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι αύριο του ομίλου. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος, σε καυτή έδρα και είχαμε λίγες ώρες μετά το ντέρμπι του Σαββάτου.»

Για το αν έχει ανέβει ο πήχης μετά την περσινή πορεία της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Προσωπικά πιστεύω πως δεν ισχύει. Προφανώς και κάναμε μία πολύ καλή σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη. Τώρα όμως είναι νέα χρονιά. Ξεκινάμε από την αρχή. Ζούμε καθημερινά την ομάδα χτίζοντας την κάθε μέρα. Το κάθε ματς το αντιμετωπίζουμε ως διαφορετικό. Ως μοναδικό. Μόνο ΄διαβάζοντας΄ τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου μπορούμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται στους αγώνες αυτούς».

Για το σε ποία θέση θα αγωνιστεί ο Κόκε: «Ο Κόκε μπαίνοντας προς τα πίσω έφερε μεγαλύτερη ισορροπία και επέτρεψε στους ακραίους να επιτεθούν σωστά. Προφανώς αυτό δεν θα γίνεται μόνιμα. Έχει να κάνει με το πως διαβάζουμε ένα ματς. Ελπίζω η απόφασή μου να είναι σωστή κάθε φορά και να βοηθά την ομάδα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα εγκωμιαστικά σχόλια που έκανε για αυτόν ο Μίτσελ: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που λένε αυτά. Δεν θέλω να μείνω σε αυτά τα σχόλια, γιατί θέλω να αφοσιωθώ στην δουλειά μου.»

Για το παρελθόν του με τον Μίτσελ:
«Έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντίπαλοι και ως παίκτες και ως προπονητές. Ήρθε στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα που ήταν έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε πολύ καλή πορεία. Το πιο σημαντικό είναι πως έδωσε στιλ στην ομάδα. Έχει δυνατά άκρα και καλό κέντρο, ακόμα υπάρχουν πολλοί έμπειροι παίκτες στην άμυνα και γενικά πιστεύω πως έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου αυτό με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης».

Οι δηλώσεις του Σουάρεθ

Από πλευράς παικτών της Ατλετικό Μαδρίτης το «παρών»στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Μάριο Σουάρεθ, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε μια ομάδα και ξέρουμε πως η διοργάνωση αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Κάθε αγώνα πρέπει να τον αντιμετωπίζεις σαν τελικό. Ξέρουμε ότι παίζουμε κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο, σε καυτή ατμόσφαιρα. Θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα, όπως και τους άλλους και νομίζουμε ότι θα πάρουμε κάτι καλό.

Πάντα έχουμε την νοοτροπία του νικητή. Έχουμε πετύχει πολλά πράγματα. Αυτό που προσπαθεί να μας περάσει ο Σιμεόνε στο πάγκο είναι πως η φανέλα της ομάδας είναι βαριά και πρέπει πάντα να βγαίνουμε για τη νίκη και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι σα να είναι το τελευταίο».

Ερωτηθείς για το αν έμαθαν κάτι από την περσινή χρονιά της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, o Ισπανός αμυντικός μέσος δήλωσε: «Έχουμε αποκτήσει εμπειρίες. Πήραμε μαθήματα. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο ματς κόντρα σε δύσκολη ομάδα, η οποία κέρδισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εδώ. Όποιος νομίζει πως θα έχει ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Ολυμπιακό, θα έχει μπελάδες. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης