Σοκ στην Ιντεπεντιέντε-Κακοποίηση και πορνεία στις ομάδες Νέων του συλλόγου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 16:43
Σοκ στην Ιντεπεντιέντε-Κακοποίηση και πορνεία στις ομάδες Νέων του συλλόγου
Η αποκάλυψη υπόθεσης κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής και σε μία από τις διάσημες ομάδες της, την Ιντεπεντιέντε, συγκλονίζει τη χώρα.

Ο δημοσιογράφος, Γκουστάβο Γκραμπία στην διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος, με τις αποκαλύψεις του έφερε στη μνήμη όσα είδαν το φως πριν από μερικούς μήνες στην Αγγλία, όπου ο Μπάρι Μπενέλ Barry, πρώην προπονητής Νέων της Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση 50 νεαρούς παίκτες μεταξύ 1979 και 1991.

Το σκάνδαλο που μαστίζει την ομάδα Νέων της Ιντεπεντιέντε, αναφέρεται σε ένα υποτιθέμενο οργανωμένο σύστημα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευση από έναν πρώην παίκτη και έναν διαιτητή που είχαν οδηγήσει κάποιους νέους παίκτες στην πορνεία.

Η υπόθεση ήρθε στο φως χάρη στις εξομολογήσεις ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποκάλυψε την κακοποίηση στον ψυχολόγο του ξενώνα, που φιλοξενεί τα παιδιά της ομάδας.

Το αγόρι, ηλικίας 17 ετών, ανέφερε τη συνεχή σεξουαλική κακοποίηση σε πολυτελή διαμερίσματα στο Μπουένος Άιρες, όπου αυτός και ακόμα τέσσερις συμπαίκτες του μεταξύ 16 και 17 ετών, πρόσφεραν τις…
υπηρεσίες τους με αντάλλαγμα χρήματα.

Υπεύθυνος για τη διαχείριση του δικτύου της παιδικής πορνείας, όπως αποκάλυψε ο νεαρός ποδοσφαιριστής, ήταν ένας πρώην παίκτης της Ιντεπεντιέντε με τη βοήθεια του διαιτητή που θα σφύριζε αγώνες των Νέων την άνοιξη.

Το ιατρικό προσωπικό του συλλόγου ανέφερε τα πάντα στον Φερνάντο Μπερόν, που είναι συντονιστής όλων των ομάδων της Ιντεπεντιέντε κι εκείνος με τη σειρά του ανέφερε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 16:58